Çengel operasyonunda 3 polis tutuklandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2007 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir polisinin 3 ilde eş zamanlı olarak düzenlediği "Çengel" adlı operasyonda gözaltına alınan ve aralarında 3 polis memuru ile 2 Karayolları çalışınanın da bulunduğu 28 zanlıdan 24'ü adli makamlarca tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 3 aydır yürütülen çalışma sonunda, İstanbul, Eskişehir ve Kocaeli'de eş zamanlı gerçekleştirilen " Çengel" operasyonunda, sahte ruhsat, plaka ve fenni muayene belgesi hazırlayarak devleti 2 milyon 500 bin YTL zarara uğrattıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 28 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 28 zanlıdan 24'ü, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve faaliyette bulunmak, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık yapmak suretiyle devlete zarara uğratmak, rüşvet almak ve vermek, görevi kötüye kullanmak, mal alımı ve satımı olmaksızın sahte fatura keserek yüzde karşılığı piyasaya sürmek ve yalan beyanda bulunmak suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TUTUKLANANLAR ARASINDA SUÇ 3 POLİS MEMURU DA YER ALIYOR.

Eskişehir polisince, önceki İstanbul, Kocaeli ve Eskişehir'de, eş zamanlı olarak düzenlenen "Çengell" isimli operasyonda, sahte ruhsat, plaka ve fenni muayene belgesi düzenleyerek devleti 2 milyon 500 bin YTL zarara uğratan organize suç örgütü üyesi 22 kişi yakalanmıştı. Çok sayıda kamu görevlisine sahte sahte ruhsat ve plaka düzenleyen şebekenin, halen görev başında bulunan bazı trafik polislerinin sicil numaralarının yer aldığı kaşelerin sahtesini yaparak belge düzenlediği tespit edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber