Türkiye'de alkolik sayısı nüfusun yüzde 3'ünü aştı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2007 09:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de alkolik sayısı her 10 yılda bir ikiye katlanıyor

"1984'teki araştırmada alkolizm tehlikesinde bulunan kişi sayısı nüfusun yüzde 0.9 oranını oluştururken bu, 1994'te yüzde 1.8'e, 2004'te yüzde 3'e yükseldi. Veriler, Türkiye'de alkolizmin her 10 yılda iki kat artış kaydettiğini gösteriyor."

Alanya'da düzenlenen Adsız Alkolikler 2. Uluslararası Türkiye Büyük Toplantısı'nda konuşan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Zehra Arıkan, böyle söylüyor. Sorunla baş edebilmek için bir alkolizm haritası çıkarılmasının şart olduğunu belirten Prof. Dr. Arıkan, Türkiye'de bu konudaki çalışmaların son yıllarda başlatıldığını anlatırken memnun. Ona göre, geçen yıl çıkarılan Bağımlılık Merkezi Yönergesi önemli bir adım.

Kadınlarda cinsel isteksizlik

Alkolizmin erkekte sertleşme sorunundan erken boşalmaya, unutkanlıktan dikkat verememeye, karaciğer yetersizliğinden depresyona çeşitli sorunları doğurduğunu vurgulayan Arıkan'ın şu sözleri de dikkat çekici: "Kadınlardaki etkileri daha da yıkıcı. Erkeklerde görülen rahatsızlıkların tamamına ek olarak doğumda sorun ve cinsel isteksizlik yaşıyorlar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber