Bütün tapu işlemleri elektronik ortamda olacak

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 18 Kasım 2007 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TAPU İŞLEMLERİ İNTERNETTE

Türkiye'de 2001 yılı verilerine göre 16 milyon konut bulunduğunu vurgulayan Bayraktar sözlerini şöyle sürdürdü: ?Bu konutların yüzde 50'si kaçak ve depreme dayanıksız. Bu büyük tehlikeden ve kaynak israfından Türkiye'nin kurtarılması lazım.'

Aynı toplantıda konuşan Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Özkan Erbakan ise Türkiye genelinde tapu ve kadastro çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi. Erbakan ?Bütün tapu işlemlerinin bundan sonra elektronik ortamda olacağı müjdesini vermek isterim' dedi.

Artık dargelirliye konut üretilecek

TOKİ'NİN geride kalan 5 yıl içinde çok ciddi çalışmalar yürüttüğünü, 81 ilde 380 ilçede 900'e yakın şantiyede faaliyetini sürdürdüğünü ifade eden Bayraktar, 285 bin konut rakamına ulaştıklarını söyledi. Bu konutların alt ve orta gelir gruplarına yönelik yapıldığını, hükümetin de desteğiyle bundan sonra fakir ve fukara grubuna yöneleceklerini belirten Bayraktar, ?TOKİ, 285 bin konutun yaklaşık 140 binini alt ve orta gelir grubuna üretti. Önümüze 500 bin konut hedefi koyuyoruz. Bu hedefe yaklaşırken bundan sonra alt gelir grubuna ve yoksullara odaklanmayı hedefliyoruz' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber