Su soğutmalı bilgisayar kasası ilgi odağı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2007 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da, ''Doğu Akdeniz Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı''nda sergilenen ve işlemcisini fan yerine su ile soğutan bilgisayar kasası, bilgisayar tutkunlarının ilgi odağı oldu.

Görüntüsü uçak gövdesini andıran ve Tayvan'da deneme amaçlı üretildiği belirtilen kasa, oyun meraklılarıyla, zamanının büyük bir kısmını bilgisayar başında geçirenlerin öncelikli tercihi olmaya aday gösteriliyor.

Bilgisayar kasasını fuarda sergileyen firmanın Adana Şube Müdürü Osman Turgut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, henüz piyasada bulunmayan ancak, ''Doğu Akdeniz Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı''nda sergiledikleri kasaya, bilgisayar tutkunlarının büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Kasanın bilinen türlerin aksine işlemcisini fan yerine su ile soğuttuğunu anlatan Turgut, görüntüsü ile de tıpkı ''Airbus'' uçakları andırdığını söyledi.

Kasada bir su haznesi bulunduğunu belirten Turgut, ''Haznede soğutulan su, ince borular vasıtasıyla işlemci üzerindeki bakır levhaya gidiyor. Bakır levha üzerindeki kanallarda gezen soğuk su, işlemciyi soğuttuktan sonra ısındığı için yeniden soğutucu hazneye gidiyor. Kasa içindeki su sürekli devir daim yapıyor'' dedi.

Turgut, Tayvan'da ''Xclio'' markası adı altında üretilen bilgisayar kasasının, bilgisayarın çok uzun süre kullanılmasından kaynaklı ısınma ve fanın yarattığı gürültüyü engellemesi nedeniyle piyasaya sürüldüğünde büyük bir pazar payına sahip olacağına inandıklarını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber