Profesyonel birlikler altı ay sonra hazır

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 19 Kasım 2007 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TERÖRLE mücadele etkin görev alacak profesyonel ordunun ilk grubu eğitime başladı. Foça Jandarma Komando Okul Komutanlığı'na katılan 400 jandarma uzman komando, 6 ay süreyle zorlu bir eğitimden geçirilecek. Uzman çavuşlardan oluşan profesyonel askerler, eğitim süreci tamamlandıktan sonra Haziran 2008'de görev yapacakları komando tugaylarına katılacaklar. Profesyonel askerler göreve başladıktan sonra, erbaş ve erler Hakkari ve Şırnak'taki jandarma komando tugaylarından çekilecek.

Jandarma uzman komandolar günde en az 25-30 kilometre yürüyerek teröristlerle temas sağlayabilecek, çatışmaya girebilecek ve onları etkisiz hale getirebilecek şekilde eğitilecek. Mayın ve patlayıcı maddeleri tanıma, tespit etme, etkisiz hale getirme, çatışma bölgesinde teröristlerin üzerine yerleştirilen patlayıcılara müdahale etme ve bomba düzenekleri konusunda da özel eğitim alacaklar.

GERÇEK MERMİLERLE

Komandolar, eğitim aşamasında, Doğu ve Güneydoğu coğrafyasına benzer, dik, kayalık ve derin çukurlarla bezeli arazilerde eğitimden geçirilecek. Uzman çavuşlar, gece ve gündüz gerçek mermilerle ateş altında ilerleme, sızma ve karşı ateş açma, hayatı idame gibi konularda da eğitilecek.

SINIRA BEKÂR ASKER

Genelkurmay Başkanlığı'na yakın kaynaklar, sınır karakollarında görev yapacak askeri personelin bekar olmasının tercih nedeni sayılması için yasal bir çalışma başlatıldığını bildirdi. Altı aylık eğitimden geçecek komandolar 2 bin YTL maaş alacak.

Uzman jandarma komandolar haziranda sıcak bölgede hizmete başlayacak.

Mutlu ÇÖLGEÇEN / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber