7'si doktor 50 kişi gözaltına alındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2007 18:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mali Polis "İksir"le sahtecilere darbe vurdu

İstanbul'da ilaç depoları, eczaneler ve ilgili bazı kişilere yönelik yapılan operasyonda, sahte ve günü geçmiş ilaçları yeniden ambalajlanarak piyasaya sürdükleri iddia edilen yaklaşık 50 kişi gözaltına alındı. Daha önceden yapılan ve "İksir" adı verilen operasyonun devamı niteliğindeki operasyonda, aralarında 7 doktorunda bulunduğu belirtilen zanlılar Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Operasyon kapsamında gözaltına alınan zanlıların mal varlıkları araştırılıyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte ve günü geçmiş ilaçların yeniden ambalajlanarak piyasaya sürülmesi ve çalıntı ilaçların yeniden pazarlanması gibi dolandırıcılık olayları ile ilgili daha önceden yapılan "İksir" adlı operasyonun devamı niteliğindeki çalışmada yaklaşık 50 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre; ilaç sektöründeki sahtecilik olaylarıyla ilgili teknik bilgi toplayan ve bu kişilerin yasal olmayan yollarla piyasaya sahte ve günü geçmiş ilaç sürdüklerini belirleyen polis ekipleri operasyon kararı aldı. İstanbul'un farklı bir çok bölgesinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda, aralarında 7 doktorun da bulunduğu yaklaşık 50 kişi yakalanak gözaltına alındı. 3 kamyon dolusu sahte ve günü geçmiş ilaca da el konulan operasyonda zanlılar Mali Şube polisleri tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Operasyonun bazı ilaç depoları, hastaneler ve eczaneleri kapsadığı belirtilirken, gözaltına alınan bazı şahısların mal varlıklarının da soruşturma çerçevesinde inceleneceği ifade edildi. Operasyon kapsamında zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda bilgisayar dökümanı, bilgisayar parçasına el konulurken, çok sayıda tabanca ve muhtelif malzeme de ele geçirildi. Eczanelerde yapılan aramalarda, şebeke tarafından çalınıp kutulanarak eczane sahiplerine düşük fiyat üzerinden satılan ilaçlar ve sahte reçeteleri de yer alıyor.

Olayla ilgili çok yönlü soruşturma ve incelemenin devam ettiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber