Rüşvetle suçlanan doktor tutuklandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2007 18:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Aydın'ın Nazilli ilçesinde bir kadın doğum uzmanı doktor rüşvet alırken yakalandı.

Adliyeye sevk edilen Dr. B.E. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Nazilli E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Aydın'ın Kuyucak ilçesine bağlı Pamukören beldesinde oturan Sadettin Azılı (31), hamile olan eşi Filiz Azılı'yı (25) doğum yaptırmak için 14 Kasım günü Nazilli Devlet Hastanesi'ne getirdi. İddiaya göre, kadın doğum uzmanı Dr. B.E. hastayı muayene edip eşinin acele sezaryen ile doğum yapması gerektiğini ifade etti. Ameliyat karşılığı olarak 400 YTL ücret istedi. Üzerinde 250 YTL olan ve bu parayı Doktor B.E.'ye veren Sadettin Azılı, üzerinde başka parasının olmadığını söyledi. 'Doğumdan sonra geri kalan parayı isterim' diyen doktor, Filiz Azılı'ya 15 Kasım'da sezaryen ile doğum yaptırdı. Doğumdan sonra geri kalan 150 YTL'yi baba Sadettin Azılı'dan isteyen doktorun 'Kalan parayı ödemezsen eşini ve çocuğunu taburcu etmem. Bir an önce parayı getir, karını ve çocuğunu götür" dediği ileri sürüldü.

Çaresiz durumda kalan Sadettin Azılı, durumu Nazilli Emniyet Müdürü Abdullah Günal'a anlattı. Şikayeti dinleyen Günal, durumu Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız'a aktardı. Daha sonra Kaymakam Yıldız, Cumhuriyet Savcılığı'na durumu ileterek doktora suçüstü yapılmasını istedi. Cumhuriyet Savcılığı, Emniyet Müdürlüğü ve Kaymakamlık işbirliği ile baba Sadettin Azılı'ya doktora verilmek üzere seri numaraları alınmış 150 YTL verildi. Sivil polislerin de katıldığı rüşvet operasyonunda baba parayı Nazilli Devlet Hastanesi Doğum Servisi'nde Doktor B.E.'ye vermesinin hemen ardından baskın yapılarak doktor seri numaraları alınmış paralarla birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilen Doktor, Sadettin Azılı'nın da şikayetçi olmasıyla savcılık tarafından ifadesi alındıktan sonra nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Doktor B.E. mahkemece 'Görevi kötüye kullanmak' suçundan tutuklanarak Nazilli E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Yaklaşık dört saat süren sorgulama ve mahkemenin ardından tutuklanan doktor basın mensuplarınca görüntülenmemesi için adliyenin arka kapısından alınarak cezaevine götürüldü. Olaydan sonra doktorun görev yaptığı Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi Pratisyen Doktor Fikri Özçetin, soruları cevapsız bırakarak olayla ilgili bilgisinin olmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber