Memur-Sen: Zam en az %17 olsun

Haber Giriş : 01 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ahmet Aksu, kamu çalışanları olarak yüzde 17'den az bir zammı kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirterek, ''Zaten kamu çalışanlarının yüzde 55'i açlık sınırında yaşıyor'' dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Aksu, sendika genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, üye sayılarını 138 bin 237'ye çıkardıklarını belirterek, bu yılki toplu sözleşme görüşmelerine katılmaya hak kazandıklarını kaydetti.

Hükümetin telaffuz ettiği yüzde 8 zammı ''talihsiz bir açıklama'' olarak nitelendiren Aksu, ''Kamu çalışanları olarak yüzde 17'den az bir zammı kabul etmemiz mümkün değil. Zaten kamu çalışanlarının yüzde 55'i açlık sınırında yaşıyor'' dedi.

Aksu, hükümet ile ilk defa toplu görüşme masasına oturacaklarını da hatırlatarak, görüşmelerde amaçlarının memurların sorunlarını ileterek karşılıklı çözüm bulmaya çalışmak olduğunu anlattı. Bu sorunların başında Diyanet'te çalışan memurların yıllarca ihmal edilmesinin yer aldığına işaret eden Aksu, dini görevlilerin hafta sonu ve bayram tatillerinin düzenlenmesi, çalıştıkları günler için de fazla mesai ödenmesini isteyeceklerini bildirdi.

Ahmet Aksu, görüşmelerde, kamu çalışanlarına yılda iki kez bir maaş tutarında ikramiye verilmesini isteyeceklerini de belirterek, kira yardımı ve aile-çocuk yardımlarının da gözen geçirilmesini talep edeceklerini sözlerine ekledi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber