Cezaevi izleme kurullarının çalışmasına kolaylık geliyor

Haber Giriş : 20 Kasım 2007 21:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM Genel Kurul'da görüşülerek kabul edilen, ?Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İzleme Kurulları Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa? cezaevleri izleme kurullarının çalışmasına kolaylık getiriyor.

ANKARA (ANKA) ? TBMM Genel Kurul'da görüşülerek kabul edilen, ?Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İzleme Kurulları Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa? cezaevleri izleme kurullarının çalışmasına kolaylık getiriyor.

TMM Genel Kurulu'nda, Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İzleme Kurulları Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa tasarısı kabul edildi.

Kabul edilen yasayla, izleme kurulları başkanla birlikte 5 asıl ve 3 yedek üyeden oluşacak. Asıl üyelerden en az biri kadın olacak. İzleme kurulları raporlarının süresi de 4 aylık olacak. Kurullar, 2 ayda bir yaptıkları toplantılarını bundan böyle 3 ayda bir yapacak. Kurul salt çoğunlukla toplanabilecek. Kurullar, ceza infaz kurumları ve tutukevleri ile ilgili tespitlerini ve aldıkları bilgileri değerlendirerek, en az 4 ayda bir rapor düzenleyecek. Bu raporların bir örneği TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ve Adalet Bakanlığı'na gönderilecek. Adalet Bakanlığı, her yıl bir önceki yıla ait izleme kurullarınca düzenlenen raporları kamuoyuna açıklayacak. İzleme kurullarının toplantılarında salt çoğunluğun sağlanamaması durumunda, toplantıya yedek üyeler katılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber