Sosyal güvenlik reformu, AKP Merkez Yürütme Kurulunda ele alındı

Haber Giriş : 20 Kasım 2007 23:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), bir gün arayla iki defa toplandı.

TBMM'de bugün gerçekleştirilen toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik MYK üyelerine TBMM gündemine gelecek olan Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası ile ilgili brifing verdi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat başkanlığında akşam saatlerinde TBMM'de toplanan MYK'nın gündemini Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Yasası oluşturdu. Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararın ardından yürürlük tarihi 1 Ocak 2008'e ertelenen yasayla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in MYK üyelerine bilgi verdiği öğrenildi. Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek söz konusu yasanın bütçe görüşmelerinden önce ya da sonra TBMM'ye geleceğini açıklamıştı.

-ERDOĞAN'DAN DTP UYARISI-

Dün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Genel Merkez'de yapılan ve gece geç saatlere kadar süren MYK toplantısında ise Genel Başkan Yardımcılarının sorumlu oldukları alanlarla ilgili diğer MYK üyelerine bilgi verdiği öğrenildi. Hafta sonu Kızılcahamam'da düzenlenecek kampın programının da netleştirildiği MYK'da Başbakan Erdoğan'ın özellikle DTP hakkında MYK üyelerine konuyla ilgili polemiğe girmemeleri uyarısında bulunduğu bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber