Bakan Çelik ve AKP'li yöneticiler öğrenci affına karşı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Kasım 2007 07:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

BAHAR ATAKAN Ankara

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üniversitede başarısız öğrencilere yeni sınav ve bütünleme hakkı tanınması için çıkarılacak yasal düzenleme için Milli Eğitim Bakanlığı'na "araştırma talimatı" verdi.

Ancak, Bakan Hüseyin Çelik, kamuoyunda "öğrenci affı" olarak bilinen uygulamanın faydalı olmayacağını savunarak, "Eğitimin her kademesindeki affa karşıyız" dedi.

Eğitim Hakkı İletişim Platformu Ankara Temsilcisi Tuba Kartal ise "10 aydır her gün Meclis'teyiz" diyerek şunları söyledi:

"CHP lideri Deniz Baykal, daha önce affa karşı olduklarını, ancak ilk kez destek vereceklerini belirtti. Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli, konuyla çok ilgilendi. 2005'te çıkan af, dar kapsamlı olduğu için yararlanamayan çok insan var. 800 bin öğrenci af bekliyor."


Öğrenci affı tartışması AKP'nin önceki akşam Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan MYK toplantısına da taşındı.

MYK üyeleri af konusuna mesafeli yaklaştı. Hürriyet'in edindiği bilgiye göre, toplantıda af konusu açıldığında AKP MYK üyelerinin büyük bölümü olumsuz görüş bildirdi. Bazı MYK üyelerinin özellikle bu aftan yararlanacak öğrenci sayısına ilişkin ortalıkta dolaşan 800 bin rakamını abartılı bulduğu belirtilirken, bazı MYK üyeleri de, "biz daha kısa bir süre önce bu konuda bir düzenlemeye gittik, bunlar ondan yararlanmamış mı" dediler. MYK üyeleri, Bakan Çelik ile görüşelerek bu konuda daha somut veriler elde edilmesi gerektiğini de söylediler. Erdoğan, "Hüseyin Bey bu işle ilgilensin, Edibe Hanım siz de bu konuyu Hüseyin Beyle de görüşerek takip edin" diyerek tartışmaya nokta koydu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber