Eğitim Sen, bin 300 öğrencinin okul ihtiyacını karşıladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2007 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman Eğitim-Sen ve Yoksullarla Dayanışma ve Yoksullukla Mücadele Derneği, dar gelirli bin 300 öğrencinin okul ihtiyaçlarını karşıladı.

Eğitim-Sen Şube Başkanı Aziz Aksın, Yoksullarla Dayanışma ve Mücadele Derneği Başkanı Hamit Aslan, yaptıkları ortak açıklamada, "Eğitim-öğretim sezonunun başlamasıyla birlikte öğrenci ve veliler açısından sorunlar da başlamış oldu. Yaşanan sorunların ana ekseninde öğrencilerin okul ihtiyaçlarının pahalı olması ve velilerin alım gücünün yeterli olmaması gelmektedir. Bundan dolayı il merkezinde 22, merkez köylerde ise 10 okulda bin 300 öğrencinin okul ihtiyacı karşılanmıştır." dedi.

Okullarda bulunan Eğitim Sen temsilci ve üyeleri ile okul idarecileri aracılığıyla öğrencilere ulaştırılan yardımlarda, çanta dâhil bir öğrencinin sahip olması gereken tüm ihtiyaçları bulunuyor.

Yine yardım kampanyası kapsamında, Vakıfbank İlköğretim Okulu ana sınıfının malzeme ihtiyacı karşılanarak, 18 ilköğretim okulunun kütüphanesine de 50'şer adet kitap bağışında bulunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber