Şehzade Mehmet Koleji eğitimde AB'ye model oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2007 15:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa Özel Şehzade Mehmet Koleji müdür, öğretmen ve öğrencileri, "Kral Yolu" adlı proje kapsamında İtalya'da okullarında uyguladıkları eğitim sistemini anlattı. Okulun, özellikle uluslararası matematik olimpiyatlarında ve üniversite sınavındaki başarıları Almanya, Sardunya, Sicilya ve Calabria'dan gelen idareci ve öğretmenlerin beğenisini topladı.

Üç yıl boyunca ortaklarıyla gayretli çalışmaları ve samimi dostluklarıyla yurtdışında kendini kabul ettiren Şehzade Mehmet Koleji, yeni Avrupa Birliği (AB) projeleri için zemin hazırlıyor.

Almanya, Sardunya, Sicilya ve Calabria'dan ortaklarıyla yürüttüğü tarih, kültür ve ekonomi projesini Sicilya'da devam ettiren okul, Trapani'deki ünlü ortaçağ şehri Erice'yi, Tunuslu balıkçıların gemi barınaklarını, Palermo şehrini, Messina boğazını, Etna yanardağı ve çevresini, dönüş yolunda da Roma ve Vatikan'ı görme imkanı buldu.

Şehzade Mehmet Koleji öğrencileri, İtalyan arkadaşlarının ailelerinin evinde misafir edildi, okullarında derslere katıldı, spor ve sanat etkinliklerine iştirak etti ve proje sundu. Sicilyalı Prof. Mariano Mondello, Şehzade Mehmet Koleji Müdürü Giray Kara'ya, "Dostluğumuz sayesinde modern Türkiye'yi ve samimi insanlarını tanıma imkanı bulduk. Nisan sonunda tekrar ülkenizde buluşmayı ümit ediyoruz. Kültürler arası diyaloğu sürdürebilmek birinci amacımızdır" dedi.

Calabria'dan Prof. Franco Mollo, Sardunya'dan Prof. Renato Bologna ve Almanya'dan öğretim görevlisi Peter Swoboda da aynı kadroyla yeni bir ortak tasarıya imza atmayı düşündüklerini ifade etti.

Proje koordinatörü Haşim Yıldız ise, "Yerel, ulusal veya uluslararası seviyede tanınan saygıdeğer figürlerin, ikinci bir dilin kullanımıyla kültürler arası diyalog çalışmalarında ve ananevi öğretilerin yaygınlaştırılmasında önemli yer tutacağı düşüncesiyle projemizde bu yıl Mevlana ve öğretilerini sunduk" şeklinde konuştu.

Yeni Bir Ortak AB Proje Tasarısı'na Belçika, İrlanda ve Yunanistan'dan katılmak isteyen öğretmenlerle hazırlık çalışmaları yürütüldüğü ve başvuru formu ortaklaşa doldurulmak üzere bu ülkelerden birinde toplantı planlandığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber