Sahte tahsilat bürolarına dikkat

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2007 10:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş Genel Müdürü Şadi Büyükkeçeci, şehrin muhtelif yerlerinde şube açarak elektrik faturası tahsilatı yapan kişilere karşı aboneleri uyararak, "Bizim hiçbir özel kuruluşla fatura tahsilatı anlaşmamız bulunmamaktadır" dedi.

Genel Müdür Şadi Büyükkeçeci, son günlerde şehrin muhtelif yerlerinde Fatura Expres diye açılan şubeler kanalıyla vatandaşların elektrik faturalarını tahsil ettiklerini kaydetti.

Büyükkeçeci, böyle tahsilat bürolarının ve anlaşmalarının olmadığını vurgulayarak, "Oysa bu tür kuruluşlarla şirketimizin uzaktan yakından ilgisi olmadığı gibi, şirketimiz adına fatura tahsilatı yapmaya da kesinlikle yetkileri bulunmamaktadır. Ben vatandaşlarımızı Fatura Expres diye şube açan ve yetkisi olmadığı halde gerek nakit, gerekse kredi kartıyla elektrik faturası tahsilatı yapan bu tür yerlere ödeme yapmamaları konusunda bir kez daha uyarıyorum. Vatandaşlarımız elektrik faturalarını şehrimizin muhtelif yerleri ve merkez binamızda bulunan yetkili veznelerimize, ilçelerimizde ise ilçe işletme şefliklerimizin bulunduğu merkezlerdeki tahsilat bürolarımıza ödeyebilirler" diye konuştu.

Hiç bir surette bu tür fatura tahsilatı yaptıkları belirtilen yerlere elektrik fatura bedeli ödenmemesini isteyen Büyükkeçeci, şöyle konuştu: "Ayrıca, bizim hiçbir şubemizde kredi kartıyla elektrik faturası tahsilatı söz konusu değildir, nakit tahsilat yapılmaktadır. Şirketimiz adına fatura tahsilatı yaptığını belirten bu işletmeleri de uyararak Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuş durumdayız. Kanunen gereken yasal işlemlerin yapılacağından asla şüphemiz yoktur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber