Dolandırıcıların yeni yöntemlerine dikkat

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2007 20:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polisin tüm uyarılarına rağmen vatandaşlar, akla gelmeyecek yöntemler kullanan dolandırıcıların kurbanı oluyor.

Bursa'da meydana gelen iki ayrı dolandırıcılık olayında 'iş bulma ve mobilya yardımı' bahanesiyle para ve cep telefonunu alan iki dolandırıcı kaçmayı başardı.

Edinilen bilgiye göre, bir süredir iş arayan Sevil Ç. (43), ablasının işyerine gelen bir kişinin "Botaş'ta çalışıyorum, size orada çaycılık işi buldum" diyen kişi tarafından dolandırıldı. Kimliği henüz belirlenemeyen dolandırıcı, ilk olarak Sevil Ç. ile birlikte işe giriş için gerekli evrakları tamamlamak kolları sıvadı. Dolandırıcı Sevil Ç. ile birlikte önce muhtarlıktan ikametgah belgesi alıp, nüfus cüzdan fotokopisi ve 4 adet resmi tamamlayıp sonra sağlık ocağına sağlık raporu için müracaat etti. Ardından Sabıka Kaydı belgesi almak için Bursa Adliyesi'ne gelen dolandırıcı Sevil Ç.'ye "Sen git müracaatını yap, ben gidip heyet raporunu alıp geleyim" dedi. Rapor için 110 YTL paraya ihtiyaç olduğunu söyleyen dolandırıcı, Sevil Ç.'nin '70 YTL param var' demesi üzerine 'O zaman telefonunu da ver' dedi. Bunun üzerine cep telefonunu da alan dolandırıcı, adliyeden ayrıldı. Sabıka kaydı belgesini alan Sevil Ç. uzun süre adliyenin önünde bekledi. Dolandırıldığını fark eden Sevil Ç. polise başvurdu. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Merkez Yıldırım ilçesinde meydana gelen ikinci olayda ise, yaşlı kadının evine gelen kimliği belirsiz bir kişi 'Yaşlı ve kimsesizlere yardım ediliyor' diyerek 170 YTL parayı alıp kaçtı.Teferrüç Mahallesi Doğan Sokak'ta ikamet eden Ayşe S.'nin (73) evine gelen kimliği belirsiz bir kişi 'Yaşlılar ve kimsesizlere yardım yapıyoruz, sizi de ücretsiz muayene edeceğiz' diyerek içeriye girdi. Bir süre cep telefonuyla konuşan kişi, 'Buraya çekyat ve koltuk takımı lazım' dedi. Ardından Ayşe S.'ye 'Eşyaların buraya gelmesi için araç kiralayacağız. Bunun için 180 YTL paraya ihtiyacımız var' dedi. Bunun üzerine Ayşe S. tanımadığı şahsa 120 YTL para verdi. Şahsın evden ayrılmasıyla çantadaki 50 YTL paranın da olmadığını gören Ayşe S. dolandırıldığını fark edince polise müracaat etti. Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların görevli kartlarının görmeden kimseyi evlerine almamalarını, tanımadığı kişilere de para vermemeleri konusunda uyarıda bulundu. Dolandırıcıların, vatandaşların zaaflarını iyi bildiğine dikkat çeken polis yetkilileri; "Dolandırıcılar, genellikle para yardımı yapma bahanesiyle vatandaşı mağdur ediyor" uyarısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber