Üniversitelere 5 bin yeni araştırma görevlisi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2007 12:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversitelere 5 bin araştırma görevlisi kadrosu verileceğini söylediğini bildirdi.

Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Dr. Akaydın, geçen hafta Ankara'da Başbakan Erdoğan başkanlığında toplanan Bilim Teknoloji Kurulu'nda Türkiye'nin Ar-Ge konusundaki durumunun tartışıldığını söyledi.

Toplantıda, üniversitelerde araştırma görevlisi sayısının azlığı, yine araştırma görevlilerinin maaş erozyonu ile Türkiye'de Ar-Ge potansiyeli çalışmaları ve alınması gereken önlemler üzerinde tartışmaların yoğunlaştığını ifade eden Prof. Dr. Akaydın, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın toplantıda üniversitelere 3 bin araştırma görevlisi kadrosu verileceğini söylediğini belirtti.

Unakıtan'ın 3 bin araştırma görevlisi kadrosu sayısının az olduğunu dile getirdiğini belirten Prof. Dr. Akaydın, "Sayın Maliye Bakanı Unakıtan'ın üniversitelere 3 bin araştırma görevlisi kadrosu vereceklerini bildirmesinden sonra söz alarak durumu Başbakan Erdoğan'a aktardım. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan da beni destekledi. Toplantı sonunda, Sayın Başbakan Erdoğan, 2008 yılı için üniversitelere 5 bin araştırma görevlisi müjdesi verdi"dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber