Veliler, kız öğrenciyi uyaran müdireye sahip çıktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2007 00:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
VELİLER, KIZ ÖĞRENCİLERİ UYARAN MÜDİREYE SAHİP ÇIKTI
- MÜDİRENİN ÖĞRENCİLERİNE, "BACAKLARINIZI PERGEL GİBİ AÇMAYIN, ERKEK ÖĞRENCİLERİN CİNSEL DÜRTÜLERİNİ UYANDIRIYORSUNUZ" İKAZI ÜZERİNE BAŞLAYAN TARTIŞMAYA ÖĞRENCİ VERİLERİ DE KARIŞTI
- VELİLERİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU, OKUL MÜDÜRÜNÜ HAKLI BULDUKLARINI SÖYLEDİ
- OKUL MÜDİRESİ HİKMET TÜTÜNCÜ:
- "BENİ İRTİCACI İLAN ETTİLER"

(FOTOĞRAFLI)

ALİ TALAY
BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, okuldaki kız öğrencilere yaptığı uyarılarla yerel ve ulusal basında yer alan Celal Toraman Anadolu Lisesi Müdiresi Hikmet Tütüncü'ye veliler sahip çıktı. Çok sayıda bayan öğrenci velisi, ziyaret ettikleri Hikmet Tütüncü'ye yanında olduklarını bildirdi. Yurdun değişik yerlerinden çok sayıdaki vatandaş da mektup ve mesajlarla Tütüncü'ye destek verdi.

Geçen hafta, okuldaki bayan öğretmenler ile kız öğrencilerin katıldığı toplantıda, "Bacaklarınızı pergel gibi açmayın. Erkek öğrencilerin ve erkek öğretmenlerinizin cinsel dürtülerini uyarıyorsunuz. Burası teşhir yeri değil" dediği için eleştirilen müdireye veliler sahip çıktı. CHP Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan'ın bir soru önergesi ile TBMM gündemine kadar taşınan uyarı olayının çok abartıldığını belirten bayan veliler, kızlarına "Edepli olun" denmesinin yanlış olmadığını söyledi. Kızının Celal Toraman Anadolu Lisesi'nde okuduğunu belirten Saliha Karademir, "Bizler Hikmet Tütüncü'nün yanındayız. Kızlarımıza 'edepli olun' demenin neresi yanlış? Ben Meteoroloji Caddesi'nde Hıdrellez Parkı'nın yanında oturuyorum. Öğle saatlerinde bu parka gelen bazı kız ve erkek öğrencilerin hiç de hoş olmayan davranışlarına şahit oluyorum. Müdire hanımı tenkit edenler bunları görsünler" dedi.

Okulda yapılan ikazı kızının kendisine anlattığını belirten Emine Uğur da, "Öğrencilerin okullarda kurallara uymasını istiyorum. Hikmet Tütüncü'nün uyarılarını olumlu buluyorum. Bunun büyütülmesine ve çarpıtılmasına karşıyım" ifadelerini kullandı.

Okula geçen yıl tayin olduğunu belirten Müdire Hikmet Tütüncü ise, sözlerinin çarpıtıldığını söyledi. Okulda eğitim kalitesinin yükselmesi için çalıştıklarını belirten Tütüncü, "30 yıllık eğitimciyim. Bugüne kadar çok sayıda öğrenci yetiştirdim. Okul Aile Birliği ve Öğretmenler Kurulu kararı ile kız öğrencilerimize kılık kıyafet yönetmenliği kurallarını anlattım. Sözlerim çarpıtıldı. Olaylar beni çok üzdü. Bizi irticacı ilan ettiler. Okula gelen velilerimizle dostlardan gelen telefonlar beni teselli etti. Çok sayıda vatandaş da telefon ve mesajları ile bize destek verdi. Yurdun değişik yerlerinden öğrencilerim aradı" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber