Çocuk kaçırma davasında biyolojik babaya 2 yıl hapis cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2007 11:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Çanakkale'de ailesinin şehitlik ziyareti sırasında kaybolan küçük yaştaki Ş.C.E'yi kaçırdığı iddiasıyla hakkında dava açılan ve çocuğun biyolojik babası olduğu belirlenen Ahmet Delican, 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kadıköy 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Ş.C.E'nin biyolojik babası tutuksuz sanık Ahmet Delican katıldı.

Savcı Doğan Kaptan, suç tarihinden önce Tuncay Engin ile Yıldız Engin'in resmi olarak evli olduğunu, Yıldız Engin'in Ahmet Delican ile evlilik dışı ilişki kurduğunu, bu ilişki sonucu da kaçırılan Ş.C.E'nin doğduğunu, çocuğun doğal babasının da sanık olduğunu hatırlattı.

Ahmet Delican ile Yıldız Engin'in anlaşması sonucu sanığın üzerine kayıtlı bulunmayan çocuğu kaçırarak alıkoyduğunu belirten Savcı Kaptan, sanığın bu suçu işlediğini, Yıldız Engin'in de bu suça iştirak ettiğini belirtti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Ahmet Delican'ı, "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak" suçundan, 2 yıl 1 ay hapis cezasına hükmetti.

Mahkeme heyeti, hakkında dava açılmayan çocuğun annesi Yıldız Engin hakkında da, Ahmet Delican'ın "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak" suçuna iştirakten, suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.

Çocuğu kaçırdıktan sonra sahte belgeyle üzerine geçirmeye çalıştığı öne sürülen Ahmet Delican hakkında ayrıca, Kadıköy 5. Asliye Ceza Mahkemesinde, "özel belgede sahtecilik" suçundan açılan ve 3 yıla kadar hapis cezası istenen bir dava daha bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber