Eğitimcilerin yüzde 72'si çocuklarının eğitimci olmasını istemiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2007 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen tarafından yapılan ankette eğitimcilerin yüzde 72.7'si çocuklarının eğitimci olmasını istemedikleri ortaya çıktı.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Türk Eğitim-Sen Bursa 1 ve 2 Nolu şubeleri tarafından sendika binasında basın toplantısı düzenlendi. Öğretmenlerin ekonomik durumlarını araştırmak üzere Türkiye genelinde bin 700 öğretmenin katılımıyla yapılan anket sonuçlarını açıklayan Türk Eğitim-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Kazım Sarnık, ankete katılan öğretmenlerin yüzde 83.1'inin maaş ve ek ücretleriyle birlikte bin-bin 500 YTL arasında aylık geliri olduğunu beyan ettiklerini söyledi.

Eğitimcilerin yüzde 78'inin ekonomik sebeplerden dolayı bilimsel gelişmeleri takip edemediğini savunan Sarnık, şunları dile getirdi: "Maalesef ücret yetersizliği konusunda Türkiye ile OECD ülkeleri arasında da ciddi farklılıklar var. Türkiye'de göreve başlayan bir öğretmen yılda 9 bin 517 dolar, en yüksek derecedeki öğretmen ise yılda 11 bin 558 dolar kazanmaktadır. Oysa Lüksemburg'ta göreve yeni başlayan bir öğretmen yılda 49 bin 219 dolar, en yüksek derecedeki öğretmen ise 100 bin 314 dolar kazanmaktadır. Ülke genelindeki durum taşrada da aynıdır. Bursa'da bakanlığa bağlı 20 bine yakın eğitimci varken, bir öğretmenevi yapamamıştır. Sendika olarak Büyükşehir Belediyesi'ne Merinos lojmanlarının bulunduğu yere bir öğretmenevi yapılmasını istedik. Ancak talebe olumlu bakılmadı. Gelin bu öğretmenevinin yapımına izin verin."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber