Öğretmen Atamalarına İlişkin Soru ve Cevaplar

Öğretmen atamaları bugün (2.9.2004) açıklandı. İl emrine atananların görev yerlerinin belirlenmesi ve tebligatların yapılması işlemleri Valiliklerce 06-10 Eylül 2004 tarihleri arasında tamamlanacaktır. Ataması yapılan öğretmenler ise 8 Eylül 2004 tarihinden itibaren görevlerine başlayacaktır. Diğer taraftan, sitemize gelen sorular çerçevesinde ataması yapılan adaylarla ilgili özet bir dosya hazırladık. Branş bazında taban puanların yer aldığı bu dosyayı görmek için başlığa tıklayınız.

Haber Giriş : 02 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖĞRETMENLİK YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI

2004-2 Atama Dönemi İlk Atama, Açıktan Atama ve Açıktan İlk Atama yoluyla başvuran öğretmen adaylarımızın ataması bilgisayar ortamında yapıldı. Sonucu öğrenmek için tıklayınız.

Kurum İçi ve Kurumlar Arası Atama yoluyla başvuran adaylarımızın atama sonuçları, başvuru evraklarının incelemesinden ve bilgisayar ortamında ataması yapıldıktan sonra bu sayfada ilan edilecektir.

Branş bazında minimum puanlar için tıklayınız.

İl&Branş bazında minimum puanlar için tıklayınız.


Atamaları Yapılan Adaylarla İlgili İşlemler

Atama sonuçları ilan edilmesinden sonra, Milli Eğitim Bakanlığınca PDF formatında düzenlenen atama kararnameleri internet yoluyla en kısa sürede atanılan il millî eğitim müdürlüklerine gönderilmektedir. İl millî eğitim müdürlükleri atananların görev yerlerini belirleyerek, adreslerine 7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümlerine göre tebligat gönderecektir. Tebliğ tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde göreve başlanması gerekmektedir.


Atanan adaylar atandıkları il'e direkt gidebilir mi?

Aşağıda sayılan belgeleri tamamlayan adaylar direkt olarak atandıkları il müdürlüklerine gidebilirler. Bu konuya ilişkin olarak kılavuzda yapılan açıklama şu şekildedir: "İlk atama yoluyla atamaları yapılan adayların, 4.4'üncü maddede belirtilen gerekli belgelerle birlikte, atandıkları il millî eğitim müdürlüklerine başvurduklarında tebliğ/tebellüğ işlemlerinden sonra bekletilmeden göreve başlamaları sağlanacaktır."


Atanıp da başlamayanların durumu ne olacak?

Bu durumdaki adaylar bir yıl süreytle hiç bir kamu kurumunda memur olarak görev yapamayacaktır.


Atananlar hangi ilçede veya köyde göreve başlayacak?

Atamalar il emrine yapılmaktadır. Yani Milli Eğitim Bakaqnlığınca yapılan atamalar sadece il bazında yapılmaktadır. İl'in hangi ilçesine veya kasabasına veya köyüne atama yapılacağına İllerdeki Valilikler ve il milli eğitim müdürlükleri karar verecektir.


Özelde çalışanlar atama haklarını dondurabilir mi?

Özel öğretim kurumlarında yönetici ve öğretmen olarak sözleşmeli statüde çalışmakta olan adayların, göreve başlamalarına ilişkin bir erteleme yapılmayacağından; takvimde belirtilen süre içinde atandıkları ilde göreve başlamaları gerekmektedir.


Kimlerin ataması iptal edilebilir?

Atama koşullarını taşımadıkları hâlde atananlar ile atama biçimlerini yanlış kodladığı belirlenenlerin atamaları yapılan idarî işlem sonuçlarıyla birlikte iptal edilecektir.


Bedensel engellilerin sağlık kurulu raporları nasıl olmalı?

Sağlık kurulu raporlarında bedensel engelli olduğu belirtilenlerin bu raporlarının karar kısmında ?Öğretmen Olur? ibaresi olanlar diğer şartları taşımaları hâlinde göreve başlatılacaktır. Raporlarında bu ibare olmayanların göreve başlatılıp başlatılmayacakları ise; raporlarıyla birlikte ilgili valiliklerin teklifi ile Bakanlıkta oluşturulacak uzman komisyonca yapılacak değerlendirme sonunda belirlenecektir. Bunlardan öğretmenlik yapması uygun görülmeyenlerin atamaları iptal edilecektir.


Atananlardan istenecek belgeler

Ataması yapılanlar; atama takviminde belirtilen süreler içinde veya 7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümlerine göre tebliğ tarihini izleyen 15 gün içinde aşağıdaki belgeleri, atandıkları il millî eğitim müdürlüklerine bir dilekçe ekinde teslim edeceklerdir.
Göreve başlamak için istenecek belgeler şunlardır:
a) Nüfus cüzdanının resmî onaylı örneği (l adet).
b) Son altı ay içinde çekilmiş 3 adet vesikalık fotoğraf (bilgisayar veya kopya yoluyla çoğaltma kabul edilmez),
c) Atamaya esas olan belgelerden; diploma veya geçici mezuniyet belgesi, yurtdışı yükseköğretim kurumu mezunları için en son alınan denklik belgesinin aslına uygun onaylı örneği.
d) Atanacakları alana göre; Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Belgesi veya Öğretmenlik Meslek Bilgisi Sertifikası (33 kredilik İlköğretim Sınıf Öğretmenliği Sertifikası, 21 kredilik Pedagojik Formasyon, 1993-1994 öğretim yılı ve daha öncesinden mezun olanların aldıkları 18 veya üstü kredilik Pedagojik Formasyon Belgesi).
e) Felsefe Öğretmenliğine başvuracaklar için; Felsefe Bölümü mezunlarının en az 16 kredi Sosyoloji, 16 kredi Psikoloji dersini aldığını, Sosyoloji Bölümü mezunlarının da en az 16 kredi Felsefe, 16 kredi Psikoloji, 8 kredi Mantık dersini aldığını gösteren belge.
f) Tüm dil, Edebiyat ve Mütercim-Tercümanlık Programlarından mezun olup Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliğine atananlar için; Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programını tamamladığını, lisans eğitiminde almış olduğu toplam kredinin % 30'u kadar krediyi Türk Dili ve Edebiyatı alanından almış olduğunu gösteren belge.
g) Son altı (6) ay içinde alınmış sabıka sorgulama belgesi.
h) İlk defa atanacaklardan; 2003 KPSS-Öğretmenlik ve 2004-KPSS sonuç belgelerinden başvurusuna esas olanının aslı (Formasyonsuzlar hariç açıktan, kurum içi ve kurumlar arası yoluyla atananlardan istenmez).
i) Askerlik durumunu gösteren belge.
? Henüz askerliğini yapmamış olanların atamanın yapıldığı tarihi takip eden celp dönemine kadar memuriyete atanmasında askerliği bakımından herhangi bir sakınca olmadığını,
? Askerlik görevi nedeniyle silah altında bulunanların 31.12.2004 tarihine kadar terhis olacaklarını,
? Askerlik görevini yapmış olanlar ile muaf olanlar bu durumlarını gösteren belgeler.
j) Sağlık Kurulu Raporu, resmî sağlık kurumundan göreve başlayacağı tarih itibarıyla son altı (6) ay içinde alınmış olan, her bölge ve iklim koşullarında çalışabileceğine ilişkin ?Öğretmen Olur? kayıtlı (Bedensel engeli bulunanların sağlık kurulu raporlarında ayrıca tür ve derecesi belirtilecektir).
k) Mal bildirimi belgesi (İl millî eğitim müdürlüklerinden sağlanacaktır).
l) Muvafakat belgesi (Kurumlar arası ilk atama ve yeniden atama işlemlerinde ataması yapılan öğretmen adaylarının muvafakat yazılarını getirmelerinden sonra çalıştıkları kurum veya kuruluşlarından sicil özeti, son üç yıla ait sicil raporları ve adlî-idarî soruşturmasının bulunup bulunmadığına ilişkin belgeler istenecek, durumu uygun olanların göreve başlatılması sağlanacaktır. Göreve başlatılmasında tereddüt edilenler hakkında Bakanlıktan görüş istenecektir.).
m) Hizmet belgesi, açıktan, açıktan ilk, kurum içi ilk, kurum içi yeniden, kurumlar arası ilk, kurumlar arası yeniden atama yoluyla başvuracaklardan göreve başlama tarihi itibarıyla son altı (6) ay içinde alınmış olması kaydıyla (memuriyetten çekilme ve çekilmiş sayılma, görevine son verme, hüküm giyme, mahkeme kararı veya disiplin suçu vb. açıkça belirtilecektir).


Atama sonrası takvim

Valiliklerce; İl Emrine Atananların Görev Yerlerinin Belirlenmesi, Tebligatların Yapılması: 06-10 Eylül 2004

Ataması Yapılan Öğretmenlerin Görevlerine Başlamaları: 08 Eylül 2004 Tarihinden İtibaren

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber