Hamilelikte, en iyi egzersiz yürümek yapmak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2007 22:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

- MUĞLA'NIN BODRUM İLÇESİNDE HAMİLELERE EGZERSİZ PROGRAMLARI DÜZENLEYEN KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM UZMANI OP. DR. ÇAĞLAR ÇİFTÇİ, HAMİLELİK DÖNEMİNDE EN İYİ EGZERSİZİN YÜRÜMEK OLDUĞUNU SÖYLEDİ

- EGZERSİZE KATILANLAR ÇİFTETELLİ OYNUYOR

- KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM UZMANI OP. DR. ÇAĞLAR ÇİFTÇİ:

- "EGZERSİZLER HEM KİLO SINIRLAMASI SAĞLIYOR HEM DE KAS VE EKLEMLERİ DOĞUMA HAZIRLIYOR"

(FOTOĞRAFLI)

OSMAN URAS

MUĞLA(İHA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde hamilelere egzersiz programları düzenleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Çağlar Çiftçi, hamilelik döneminde en iyi egzersizin yürümek olduğunu söyledi.

Bodrum'daki Universal Hospital'da hamilelere yönelik olarak haftada bir gün ve bir saat olmak üzere uygulanan egzersiz programında uzman doktor, fizyoterapist, dans eğitmeni, diyetisyen ve bebek hemşiresi görev alıyor. Toplam 8 haftalık programa hamileliğin 2.ve 3. ayında başlayan bayanlar kendilerini doğuma hazırlıyor.

Op. Dr. Çağlar Çiftçi, "Hamilelikte egzersiz, hem kilo sınırlamasını hem de kasların ve eklemlerin doğuma hazırlanmasını sağlıyor. Doğum sonrasında daha çabuk toparlanmaya yardımcı oluyor. Genel egzersiz programı haricinde, beslenme, bebek emzirme gibi gerekli olan bilgiler de görevli arkadaşlarımız tarafından veriliyor. Egzersizi özellikle hamileliği rahat geçirmek, iyi bir doğum hazırlığı ve doğumu kolaylaştırması amacıyla yapıyoruz" dedi.

Hamilelikte en iyi egzersizin yürümek olduğunun altını çizen Çiftçi, özellikle hamileliğin ortadaki üç ayında bol bol yürüyüş yapılması ve doğumu zorlaştırdığı için aşırı kilo alınmaması tavsiyesinde bulunduklarını dile getirdi.

Fizyoterapist Melek Ateş de program dahilinde ''Yoga'' da yapıldığını belirterek, egzersizin, annenin doğumu kolaylaştırmak ve doğum sancılarını azaltmak için yapıldığını söyledi. Melek Ateş idaresinde denge topu ile devam eden egzersiz dışında, programa katılanlar, fizik tedavi ekibinden Fikriye Öztürk yönetiminde çiftetelli oynayarak haftalık programı tamamlamış oluyor.

Egzersiz programından çıkanlar kendilerini çok rahat hissettiklerini söyledi. Bodrum'da yaşayan ABD'nin California Eyaleti'nden Mona Candaner da egzersizi çok beğendiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber