2008 bilgisayarda konfor yılı olacak

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 25 Kasım 2007 21:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İsviçreli Logitech 2008'i konfor yılı ilan etti. Yeni mouse arkamıza yaslanarak kullanma imkanı sunarken, klavyeyi elimize göre tasarladı.

KONFOR, hayatımızda arabadan eve, işyerinden tatile kadar her zaman aradığımız ve para ödemekten kaçınmadığımız tercihimizdir. İnsanoğlu konfor için bazen milyon dolarlar harcayabiliyor. Günlük hayatımızda önemli bir yer tutan bilgisayarlar da artık çok konforlu hale gelebiliyor. İşyerinde ve evimizde her zaman elimizin altında olan ve günün büyük bir bölümünü karşısında geçirdiğimiz bilgisayarları daha konforlu hale getirmek için en fazla 500 dolar harcamak yeterli. 500 dolar harcadığınızda masa üzerine ya da herhangi bir yere dokunmadan havada çalışan mouse ile yerinizden kalkmadan, hatta yattığınız yerden bilgisayarınızı kullanabiliyorsunuz. Kablosuz el formunda klavye ile kollarınız, bilekleriniz ağrımadan saatlerce yazı yazabiliyorsunuz, sizi takip eden kamera sayesinde görüntüden hiç çıkmıyor, kablosuz kulaklık sayesinde hem evde hem yolculukta bilgisayardan veya cep telefonundan görüşme yapabiliyorsunuz.

TÜM ÜRÜNLERİYLE TÜRKİYE'DE

BİLGİSAYAR aksesuarları konusunda dünya lideri İsviçreli Logitech de 2008'i ?bilgisayarda konfor yılı' olarak ilan etti. 2008'e konforu ön plana çıkaran iddialı ürünlerle giriyor. Bunlar arasında havada da çalışan mouse MX Air, Carl Zeiss lensli QuickCam Pro 9000 web kameraları, notebook standları, iPod hoparlörleri Pure Fi Anywhere ve Pure Fi Dream, oyun keyfinizi artıran G9 Laser Mouse en dikkat çekenleri. Logitech Türkiye Pazarlama Müdürü Mustafa Uyar her yıl 100'ün üzerinde yeni ürün lanse ettiklerini belirterek, Logitech'in Türkiye'ye bakışının Türkiye'nin genç nüfusu, gelişimi ve potansiyeli açısından çok ciddi olduğunu söyledi. Türkiye'ye ilk girişlerinin klavye, mouse ve kulaklıkla olduğunu belirten Uyar, bugün Logitech'in çıkardığı bütün ürünlerin Türkiye'ye geldiğini belirtti.

Hepsi rahat kullanım için...

Elin şekliyle uyumlu klavye: Wave

Elin şekliyle ilgili yazma sorununa çözüm getiren yeni Comfort Wave Design, dalgalı şekliyle elin gerçek şekli ve parmakların uzunluğuna göre parmakları tam yerine oturtuyor. Wave klavyenin tuşları A ve Enter tuşlarında en yüksek yerde duruyor. İşaret parmaklarından iç kısımlara doğru ilerledikçe tuşların dizilişi aşağı doğru iniyor. En üst ve alt tuşlar arasındaki boşluk 4 mm. Eller ve parmaklar daha doğal bir pozisyonda durduğu için tuşlar da parmak uçlarına daha yakın. Wave tuş dizilişi ellere ve dirsekle bilek arasındaki kısma rahatlık sağlıyor ve verimi artırıyor. Türkçe Q klavye. 108 dolar.

Görüşmelerde sınırsız özgürlük: Skype & Mobile Phones

İster evde ister yolculukta Skype veya mobil görüşmeler için kablosuz özgürlük. Kişisel bilgisayar ile kullanılmadığında doğrudan Bluetooth özelliği ile cep telefonuna bağlanabiliyor. 48 dolar.

İPod heryerde: Pure-Fi Anywhere

iPod'a özel tasarlanmış Pure-Fi Anywhere, adından anlaşıldığı gibi taşınabiliyor. Ürünün 60 metre mesafeden iPod menüsüne direkt navigasyon sağlayan kablosuz bir uzaktan kumandası ile pil durumunu görebiliyor, shuffle ve repeat fonksiyonlarına tek bir dokunuşla ulaşabiliyorsunuz. Taşıma çantası ile birlikte satılan Pure-Fi Anywhere 10 saat pil süresine sahip şarj edilebilir bir batarya sunuyor. 199 dolar.

Dizüstünde rahatlık: Alto Cordless

Dizüstü bilgisayarda çalışma gerginliğini ortadan kaldıran hepsi bir arada çözümü. Yüksek hızlı USB 2.0 bağlantı noktalarına sahip yükseltilmiş stand. 145 dolar.

Sizi takip eden kamera: QuickCam Sphere AF

Dünyanın lider lens markası Carl Zeiss işbirliği ile üretilen QuickCam Sphere AF, siz nereye giderseniz sizi takip ediyor, görüntüden çıkmanıza engel oluyor. Otomatik odaklama yapıyor. JPEG, BMP uyumlu fotoğraf tipi. Skype uyumlu. 199 dolar.

Herşey tek kumandada: Harmony 1000

Büyük ve renkli etkinlik simgeleriyle Harmony 1000'in dokunmatik ekranı yepyeni bir kolaylık ve işlevsellik sunuyor. DVD oynatıcınızı aktif hale getirir. Müzik setinizi açar. TV'ye kumanda eder. Uyumlu hale getirirseniz, ışıklarınızı, perdelerinizi bile ayarlayabilirsiniz. 499 dolar.

Dünyada bir ilk: Uçan fare MX Air

Hiçbir yere dokunmadan da çalışan yeni mouse MX Air uçuyor. Odanın herhangi bir noktasından bilgisayara yönelik etkinlikleri denetleyebilen MX Air kablosuz bir fare. MX Air'le bilgisayara yakın olmak zorunda değilsiniz, arkanıza yaslanıp elinizin hareketleri ile ileri geri kaydırma seçeneklerini kullanabilirsiniz. Şarj edilebilir Li-ion pil, 10 metre çalışma mesafesi, müzik, video/DVD/fotoğraf ve Web destekli, Vista uyumlu. 165 dolar.

?Yılda 100 yeni ürün çıkarıyoruz'

Logitech Türkiye Pazarlama Müdür Mustafa Uyar, insanların bilgisayarlarını kişiselleştirmek için aksesuarlara ihtiyaç duyduğunu, bu değişimleri hem yenilik hem de konfor anlamında düşündüklerini söyledi. Bilgisayarlarını yenilemeseler bile akseuarları değiştirerek yenileme yaptıklarını belirten Uyar ?Örneğin bugüne kadar kablolu kullandığı klavyeyi, mouse'u kablosuz kullanmaya başlıyor. Hoparlörlerinin sesini beğenmeyip, onu değiştiriyor. Bu anlamda bakıldığında geçen yıl 2.1 milyar dolar ciro sadece bu aksesuarların satışından yapıldı. Kendi ölçeğinde başka bir firma yok. Geçen yıl 150 milyon parça mal sevkettik. Bugün en pahalı mouse 10 dolar civarında. Böyle bakıldığında 2 milyar ciroyu bu ufak ufak ürünlerden elde ediyor olmak, satış adetlerinin ne kadar fazla olduğunu gösteriyor' dedi. Her yıl 100'ün üzerinde yeni ürün anons ettiklerini belirten Uyar ?Bu bir tasarım değişikliği de olabilir, yeni bir teknoloji de olabilir' dedi.

HP, Casper ve Tellcom'dan internet kampanyası

Tellcom, HP, Casper ve e-store tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen kampanya ile herkes internet bağlantılı bir bilgisayar sahibi olacak. E-store veya Tellcom bayilerinden satın alınan notebook ya da masaüstü bilgisayarlar, beraberinde cazip ödeme koşulları ve Tellcom'dan yüzde 50 indirimli internet, ADSL modem ve ücretsiz aktivasyon fırsatını da getiriyor. Kampanya kapsamındaki bilgisayarları satın alan tüketiciler, ürün ile birlikte verilen kodu kullanarak ?yüzde 50 indirimli ADSL ve ücretsiz aktivasyon' paketinin de sahibi oluyor. Kampanyada, HP notebooklar 12, Casper masaüstü bilgisayarlar ise 6 ay boyunca ADSL indirimi sağlıyor. Tellcom, HP ve Casper'ın birlikte gerçekleştirdikleri kampanya, 31 Aralık 2007 tarihine kadar sürecek. Kampanya kapsamında sahip olunan yüzde 50 indirimli ADSL ve ücretsiz aktivasyon paketi 31Mart 2007 tarihine kadar istenen bir zamanda kullanıma açılabiliyor ve geçerlilik süresi açılış tarihinden itibaren başlıyor.

4 GB Limitli: 29 YTL

6 GB Limitli, 1024 Hız: 39 YTL

6 GB Limitli, 2048 Hız: 49 YTL

1024/256 Hız Limitsiz: 49 YTL

2048/512 Hız Limitsiz: 69 YTL

4096 /1024 Hız Limitsiz: 89 YTL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber