Hizbullah davasında 2'si müebbet toplam 18 yıl 9 ay hapis

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2007 13:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Diyarbakır'da terör örgütü Hizbullah adına 2 kişinin öldürülmesi, 1 kişinin de yaralanması eylemini gerçekleştirdikleri gerekçesiyle 13 yıldır yargılanan 4 sanıktan 2'si müebbet hapis cezasına 2 sanık da toplam 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada tutuklu sanıklar Fahri Arcagök ve Murat Aslan hazır bulunurken, tutuksuz yargılanan İbrahim Halil Kaya ile Remzi Aslaner duruşmaya katılmadı.

Mahkeme heyeti, sanıklardan son savunmalarını yapmalarını istedi. Arcagök ve Aslan, söz konusu eylemleri gerçekleştirmediklerini iddia ederek tahliye talebinde bulundular.

Mahkeme heyeti verdiği kısa bir aranın ardından kararını açıkladı. Sanıklardan Fahri Arcagök ile Murat Aslan Türk Ceza Kanunu'nun 146/1. maddesinde düzenlenen "Anayasal düzeni zorla bozmaya kalkışmak" suçunu işledikleri gerekçesiyle müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, tutuksuz yargılanan sanıklardan İbrahim Halil Kaya'nın terör örgütü Hizbullah üyesi olduğu gerekçesiyle 12 yıl 6 ay, Remzi Aslaner'in de aynı suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber