Polislere yönelik iddialar Meclis gündeminde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2007 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, aralarında İstanbul'da Nijerya uyruklu Festus Okey'in, İzmir'de "dur" ihtarına uymadığı bildirilen Baran Tursun'un ölümünün de bulunduğu 9 ayrı olayla ilgili ne gibi işlemler yapıldığını sordu.

Genç, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, polislerin karıştığı iddia edilen Avcılar'da Feyzullah Efe'nin, İstanbul'da Ahmet Aslan'ın, Bakırköy Osmaniye Polis Karakolunda Gökhan Belgüzar'ın, Edremit'te Özgün Ünal'ın, İzmir'de Haşim Balık'ın, İstanbul'da Nijerya uyruklu Festus Okey'in, Aydın'da Resul Aydemir'in, Sapanca'da Ahmet Şahin'in ve İzmir'de Baran Tursun'un ölümüyle sonuçlanan olaylara değindi. "Son zamanlarda bakanlığınıza bağlı kurumlarda meydana gelen bu ölümler hakkında ne gibi işlemler yapılmıştır?" diyen Genç, üst düzey yöneticilerin ceza alıp almadığını sordu.

Genç, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği başka bir önergede, 2004 yılında Tekel'e kullanılmış makine satan İspanyol firması MTS Tobacco S.A'ın, aldığı ihalenin Maliye Bakanlığı tarafından onaylanmasından 2 gün sonra Family Finans Ümraniye Şubesinden A.B. Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş'de çalışan Sedat Güngörmüş'e 30 bin dolar gönderildiğinin Hazine başkontrolörünce ifade edildiğini kaydetti.

Kamer Genç, "A.B. Gıda Sanayi ve Ticaret Şirketi çocuklarınıza ait mi? Ait ise Sedat Güngörmüş, bu şirkette çalışmakta mı? Çalışmaktaysa gönderilen parayı kim almıştır? " diye sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber