İstanbul trafiğine Meclis araştırması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2007 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal ile 24 arkadaşı, İstanbul trafiği için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinde, İstanbul'da trafiği son yıllarda içinden çıkılmaz hal aldığı belirtilerek, 45 dakikalık trafik tıkanıklığının kente maliyetinin yıllık 2 milyar dolar üzerinde olduğu bildirildi.

Plansız ve rantçı anlayışların kenti yoğunlaştırdığı ifade edilen önergede, şöyle denildi:

?İstanbul'da yaşanan trafik yoğunluğunun nedeni, ilgili kurum ve kuruluların olumsuz görüş bildirmelerine rağmen yapılan plan tadilleridir. Bu plan tadilleriyle İstanbul katledilmektedir. Rant elde etme politikaları devam ettiği sürece ulaşım bir sorun olacaktır. Yeşil alanları imara açan, İstanbul genelinde çok katlı binalara imar izni veren, kentin her yerine devasa alışveriş merkezleri diken anlayış, trafikte yaşanan sorunları çözemez. Çünkü sorunların kaynağı bu anlayışın kendisidir. Kentin olur olmaz her yerine yapılan kavşaklar, trafiği azaltmak yerine sıkışıklık yaratmakta, üstelik kentin siluetini bozmaktadır. Bu kavşaklar için harcanan para, 2.1 katrilyonun üzerindedir. Bu açıkça kaynak israfıdır.?

Trafikte yaşanan sorunları çözmek için bugüne kadar çeşitli çözüm önerileri sunulduğu, bunlar arasında vize uygulaması, tek-çift plaka, Taksime paralı geçiş bulunduğu hatırlatılarak, ancak bunların hiçbirinin trafik yoğunluğunu azaltacak önlemler olmadığı ifade edildi.

?Gelişmiş kentler meydanlarıyla bilinir, İstanbul'da ise meydanlar rant uğruna feda ediliyor? denilen önergede, İstanbul'da trafikte yaşanan sorunların ve alınacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılması istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber