Ak Parti'den dokunulmazlık atağı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2007 20:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşı çıkan AK Parti, milletin bölünmez bütünlüğüne ilişkin suçlarla ilgili fezlekeleri bekletmeden TBMM Genel Kurulu'na indirmeyi kararlaştırdı.

Bu çerçevede 8 asker için Kuzey Irak'a giden DTP'li Aysel Tuğluk, Osman Özçelik ve Fatma Kurtulan hakkındaki fezlekelere Genel Kurul yolu göründü.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün gece geç saatlere kadar süren bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda dokunulmazlıklar konusunda izlenecek yol haritası karara bağlandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DTP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması yönündeki önerisine karşı çıkan parti, izleyeceği stratejiyi netleştirdi.

Buna göre milletin bölünmez bütünlüğüne ilişkin suçlarla ilgili fezlekeler bekletilmeden Genel Kurul'da milletvekillerinin oyuna sunulacak. Bu suçlarda dokunulmazlık Genel Kurul'un takdirine göre fiilen kaldırılabilecek. Genel Kurul'a indirilecek fezlekelere ise, Meclis'te dokunulmazlık dosyalarının bekletildiği Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu karar verecek.

Karma Komisyon'da, Anayasa'nın devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı, insan haklarına dayanan demokratik ve laik cumhuriyeti ortadan kaldırmayı amaçlayan faaliyetler için hak ve hürriyetlerin kullanılamayacağını öngören 14. maddesiyle ilgili bir suçtan hazırlanan herhangi bir dokunulmazlık dosyası bulunmuyor. Ancak Meclis'e bu suçlarla ilgili dosyanın gelmesi bekletilmeden işleme konacak. Fezleke, en kısa sürede Genel Kurul'a indirilerek, milletvekillerinin oyuna sunulacak. Genel Kurul'da dokunulmazlığın kaldırılması kararı çıkarsa milletvekilleri için yargı yolu açılacak.

Hakkari'deki terör saldırısının ardından kayıp 8 askeri almak için Kuzey Irak'a giden DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan, DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk ve DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik hakkındaki fezlekelerin de bu çerçevede Meclis'e gelmesi bekleniyor. TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, 3 DTP'li hakkındaki fezlekeleri Anayasa'nın 14. maddesi kapsamında değerlendirmesi halinde dokunulmazlık dosyaları Genel Kurul'a indirilecek. Meclis'ten 3 DTP'linin dokunulmazlığının kaldırılması yönünde oy çıkması halinde vekillere yargı yolu açılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber