DTP'li Tuğluk: Kaçırılan askerlerin teslim edilme süreci kurguydu

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 28 Kasım 2007 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkâri Dağlıca'da kaçırılan 8 askerin Kuzey Irak'ta PKK'lılardan teslim alınması ile ilgili olarak hakkında fezleke hazırlanan DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, askerlerin tesliminin uluslararası bir 'kurgu' olduğunu belirterek, "Ne ABD'nin, ne de bu işe karışmış diğer güçlerin uluslararası çıkarlarına bulaşmak istemezdim" dedi.

Yeni Şafak gazetesinin sorularını yanıtlayan Tuğluk, Dağlıca'da kaçırılan askerlerin teslim edilmesi sürecinin kurgu olduğunu söyledi. Konuyla ilgili hakkında fezleke hazırlandığının anımsatılması üzerine Tuğluk, şöyle konuştu:

"Tamamen o gençlerin hayatıyla ilgili kaygı duyduğum için gitmek gerektiğini düşündüm. İnsani bir refleksti. Ancak giderken duyduğum bu heyecanı, orada uluslararası bir kurgu olduğunu fark ettiğimde yitirdim.

Ne ABD'nin ne de bu işe karışmış diğer güçlerin uluslararası çıkarlarına bulaşmak istemezdim."

'Başarısız olduk'

Tuğluk, DTP'nin Türkiye'nin partisi olma iddiasını gerçekleştiremediğini ifade ederek şöyle devam etti:

"Bize oy verenlerin sadece kimlik kültür hakları sorunu yok. Bu toplum aynı zamanda huzur, barış ve ekonomik refah da istiyor. Altyapı, eğitim, sağlık gibi sorunları da var ve bunlar da en az kimlik ve kültürel haklar kadar önemli. Türkiye partisi olma iddiamız vardı. Bunun için tüm Türkiye'yi kapsayacak, tüm topluma hitap edecek siyaset, politika, tarz dil oluşturabildik mi? Hayır. Bırakın Türkiye partisi olma iddiasını, kendisine oy verenleri de yeterince temsil edemedik. Başarısız olduk açıkçası."

Tuğluk, Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının çözüm için bir şans olduğunu belirterek, "Ancak olumlu bir adım atılamadı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber