28 Kasım 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 28 Kasım 2007 08:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-CUMHURBAŞKANI GÜL ÖĞRETİM ÜYELERİNİ KABUL EDİYOR

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Tahsin Yeşildere ve öğretim üyelerinden oluşan heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat:11.30)

-AMASYA İNSAN HAKLARI KOMİSYONU GÜNDEMİNDE

-TBMM İnsan Hakları Komisyonu, Amasya'daki ?dini baskı?yı gündemine alacak. Daha önce Amasya'ya giderek konu hakkında incelemelerde bulunan Komisyon Başkanı AKP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Zafer Üskül ve komisyon üyeleri, Amasya'da ?dini baskı? gördükleri gerekçesiyle okul değiştirmek zorunda kaldıkları belirtilen kız öğrencilerle ilgili raporu görüşülecek. (Saat:10.30)

-TANIK KORUMA GENEL KURUL'DA

-Meclis Genel Kurulu'nda, Tanık Koruma Kanunu tasarısı görüşülecek. (Saat:14.00)

-HAKİMLER VE SAVCILAR KANUNU KOMİSYON'DA

-Meclis Adalet Komisyonu'nda, CHP'nin ?yargının AKP'lileşmesi? olarak tanımladığı AKP Bartın milletvekili Yılmaz Tunç'un Hakimler ve Savcılar Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek. (Saat:9.00)

-İÇİŞLERİ KOMİSYONU UZMAN JANDARMA KANUNU'NU GÖRÜŞÜYOR

-Meclis İçişleri Komisyonu'nda, Uzman Jandarma Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı ve Türk Vatandaşlığı Kanunu tasarısı görüşülecek. (Saat:10.30)

-KÜRESEL ISINMA İLE İLGİLİ KOMİSYON TOPLANIYOR

-Küresel Isınma ile ilgili kurulan Meclis Araştırma Komisyonu toplanacak, Çevre ve Orman Bakanlığı ile DSİ Genel Müdürlüğü yetkililerini dinleyecek. (Saat: 10.00)

-UFUK URAS BASIN TOPLANTISI DÜZENLİYOR

-ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras basın toplantısı düzenleyecekler. (Saat:12.00)

-TAEK'DE NÜKLEER ENERJİ TOPLANTISI

-Nükleer santral yasasının çıkarılmasının ardından Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) öncülüğünde düzenlenen toplantıda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, konuyla ilgili kuruluşların temsilcileriyle bir araya gelecek. (Saat:10.00)

-DTP, KAYBETTİĞİ OYLARI YENİDEN KAZANMA PEŞİNDE

-2002 yılından bu yana sürekli olarak oy kaybına uğrayan DTP ve selefi partiler için, 2009 Mart ayındaki yerel seçimler önemli bir dönüm noktası olacak. 2004 yerel seçiminde Ağrı, Siirt, Bingöl ve Van belediye başkanlıklarını AKP'ye kaptıran DTP, önümüzdeki yerel seçimde de Diyarbakır, Batman ve Hakkari'yi AKP'ye kaptırmama mücadelesi veriyor.

-DTP'nin kapatılmasına ilişkin davanın açılması ve DTP milletvekilleri ile ilgili dokunulmazlık fezlekelerinin hazırlanmasıyla birlikte, DTP'nin önümüzdeki dönemde, kaybettiği oyları geri alabilmek için ?ideolojik dozu yüksek? bir süreci tercih etmesi bekleniyor. Geçen hafta sonunda yapılan Diyarbakır mitinginin bunun ilk işareti olduğu belirtiliyor.

-ALTAN TAN: ?DTP-PKK İLİŞKİSİ AVANTAJDIR?

-Kürt ve İslamcı kimliğiyle tanınan Araştırmacı-Yazar Altan Tan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın DTP ile polemiğe girmesini doğru bulmadığını belirtti. Tan, ?DTP ve PKK arasındaki münasebet bence dezavantaj değil avantajdır? dedi.

-Tan, Kuzey Irak'taki Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Başkanı Mesut Barzani için ?düz ve yerli bir kişi? ifadesini kullandı. Tan, Barzani için, ?Uluslararası sistem uzun bir müddet Barzani'ye tahammül edemeyebilir. Klasik kukla tabirine uyan bir kişilik değil? değerlendirmesinde bulundu.

-DEVLETE YATIRIM YAPAN İYİ KAZANDI

-Geçen yıl küresel dalgalanmanın etkisiyle faizlerin yükseldiği Mayıs'tan sonraki aylarda devlet iç borçlanma senedi alanlar, bu yıl aynı dönemde bir yıl dolarken yüzde 14'e varan oranlarda ?reel? faiz getirisi elde etti.

-Ekim 2006'da yüzde 22 faizle tahvil bono alan yatırımcının, yüzde 7.7 enflasyona göre Ekim 2007'deki yıllık reel getirisi yüzde 13.3 oldu. Geçen yıl Kasım'da yüzde 20.9 faizle DİBS alanlar bu yıl aynı tarihte yüzde 12.4, Aralık 2006'da yüzde 21.5 faizle DİBS alanlar ise Aralık 2007 itibariyle yüzde 12.6 dolayında reel getiri elde edecek.

-SİGORTACILIKTA YABANCI PAYI YÜZDE 29

-Sigortacılık sektöründe yabancıların payı Eylül sonu itibariyle yüzde 28,8 oldu. Sektörde faaliyet gösteren 47 şirketten 17'sinde doğrudan yabancı payının yüzde 50'nin üzerinde olduğu belirlendi.

-DÜNYA BANKASI RAPORU: 95 MİLYON KADIN GÖÇMEN VAR

-Dünya Bankası'nın ?Kadınların Uluslar arası Göçü? adlı raporu yayınlandı raporda, ?Batı Avrupa'ya, yani doğurganlığın az olduğu bölgelere göçün görüldüğü Fas ve Türkiye'de, doğurganlığın azaldığı bulunmuştur? denildi.

-Rapora göre, dünyada 95 milyon göçmen kadın bulunuyor, kadın göçmenlerin sayısı 1960'lardan bu yana yükseldi.

-TÜKİYE İŞ KURUMU GENEL KURULU

-Türkiye İş Kurumu'nun 4. Genel Kurulu toplanıyor. Toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de katılıyor. (Saat:10.00)

-ÜVEY ÇOCUĞA KÖTÜ MUAMELE BOŞANMA NEDENİ SAYILDI

-Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, davacı kadının önceki evliliğinden doğan çocuğunu döven kocayı kusurlu buldu. Yargıtay, üvey çocuğunu döven koca ile ilgili açılan davada, boşanmaya hükmetti.

-KİTAP YAYINCILIĞINDA TÜM ARAP ÜLKELERİ BİR TÜRKİYE ETMİYOR

-22 Arap ülkesinde bir yılda yayınlanan sanat eserinin sayısı, Türkiye'nin gerisinde kaldığı bildirildi.

ANKA

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Tahsin Yeşildere ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

2- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, İstanbul Sanayi Odasının (İSO) Kasım ayı Meclis toplantısına katılacak.

3- Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, Türk-Kazak İş Konseyi tarafından İstanbul'da düzenlenen "Türkiye-Kazakistan Karşılıklı Yatırımlar Forumu"nun açılışında konuşacak.

4- Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) düzenlediği iş gezisi kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in, akşam saatlerinde Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.

5- Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, İzmir'de, Büyükşehir Belediyesini, Deniz Ticaret ve Esnaf odalarını ziyaret edecek.

- Ege Genç İşadamları Derneğinin toplantısına, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Odası meclislerine katılacak olan Bakan Çağlayan, İzmir Kentsel Ekonomik Değerlendirme toplantısına da iştirak edecek.

6- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, "Nükleer Güç Santrallarının Kurulması ve İşletilmesi ile Enerji Satışına İlişkin Kanun" ile ilgili olarak Ankara'da düzenlenen toplantıya katılacak.

7- Afganistan Halk Sağlığı Bakanı Seyid Muhammed Emin Fatımi, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı ziyaret edecek.

8- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye İş Kurumu'nun Ankara'daki 4. Genel Kurulu'na katılacak.

9- KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Fatma Ekenoğlu ile Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

- Aralarında AA Genel Müdürü Hilmi Bengi'nin de bulunduğu heyet, Lefkoşa Büyükelçisi Türkekul Kurttekin'i de ziyaret edecek.

10- TBMM'den...

- Genel Kurulda, Tanık Koruma Kanunu Tasarısı görüşülecek.

- Adalet Komisyonunda, Hakim ve Savcılar Kanunu'nda değişiklik öngören yasa teklifi ele alınıyor.

- İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Amasya Anadolu Kız Meslek Lisesinde baskı gördüklerini iddia eden öğrencilerle ilgili yapılan incelemeleri ve İstanbul Sulukule'den gelen başvuruları değerlendirecek.

- ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, basın toplantısı düzenleyecek.

11- İngiltere Veliaht Prensi Charles, eşi Cornwall Düşesi Camilla ile İstanbul'a gidecek.

- Prens Charles ve eşinin, Koç Müzesi, Eyüp Camii ve Kariye Müzesi'ni ziyaret etmesi bekleniyor.

12- Şırnak'ta askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Ferdi Tosun'un cenazesi, İzmir'de toprağa verilecek.

13- ABD Başkanı George W. Bush, Annapolis zirvesinin ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile ayrı ayrı görüşecek.

- Bush, daha sonra iki lideri barış müzakerelerini başlatmak üzere Beyaz Saray'da kabul edecek.

14- Kosova'nın statüsüne ilişkin müzakereler...

- AB, Rusya ve ABD Troykası, taraflar arasındaki müzakerelere ilişkin Avusturya'da basın toplantısı düzenleyecek.

15- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, belediyenin Haliç Sosyal Tesisleri'nin açılışını yapacak.

16- Toplantı... Fuar...

- Türk Ekonomi Bankası Genel Müdür Yardımcısı Cemal Kişmir, "İzmirim Kart" projesi kapsamında, sosyal projelerde harcanmak üzere toplanan 100 bin YTL'lik çeki İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'a teslim edecek.

- Imperial Tobacco Türkiye Genel Müdürü Axel Peters, Manisa'da kurulu bulunan fabrikada basın toplantısı yapacak.

- Eskişehir'de kurulu Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii AŞ'nin Genel Müdürü Hayri Avcı, basın toplantısı düzenleyecek.

- Anadolu Doğal Taş, Mermer ve Teknolojileri Fuarı, Antalya Expo Center'de açılacak.

- Çukurova Üniversitesi Biyoteknoloji Merkezi hizmet binasının temeli, düzenlenen törenle atılacak.

- "5. Mersin Uluslararası Hüseyin Gezer Taş Heykel Sempozyumu"nun kapanış töreni Atatürk Parkı'nda yapılacak.

- Uçan Süpürge yöneticileri "Kadın 2007" projesi kapsamında Eskişehir'de toplantı yapacak.

- Sapanca Gölü'nün geleceği, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ve Kocaeli Üniversitesi'nin (KOÜ) Adapazarı'nda ortaklaşa gerçekleştireceği "Sapanca Gölü 2007 Çalıştayı"nda tartışılacak.

- "Güneydoğu Anadolu Kültürel Miras ve Turizm Kalkınma Birliği Toplantısı" Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar'ın başkanlığında Mardin'de yapılacak.

- Türkiye'ye gelen Rus turistlerin sağlık sigortası konusunu değerlendirmek amacıyla Antalya'da toplantı yapılacak.

- Giresun Limanı'nda bulunan TCG İskenderun Gemisi, halkın ziyaretine açılacak.

17- Ulaştırma altyapısı geliştirilecek...

- 5 yıllık eylem planına göre, yılda ortalama 500 kilometre bölünmüş yol inşa edilecek.

- Ankara-İstanbul, Ankara-Konya, Ankara-Sivas ve Bursa-Osmaneli hızlı tren projeleri tamamlanacak, Marmaray işletmeye alınacak.

18- Tekstil sektörünün durumu...

- Ege Giyim sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Örün: "Sektörde önemli bir yapısal değişim var. Üretim yapan sektör dönemi kapandı."

- "(Tekstil sektörü bitti) diyenler yanılıyor. Öyle olsaydı, İtalya dünya ikincisi ve Avrupa'nın en büyüğü olmazdı. Avrupa'da bitmediğine göre, bizde sektörün bitmesi mümkün değil."

19- KÖYDES Projesi kapsamında Diyarbakır'da bir yıl içinde 4 bin kilometre stabilize yol yapıldı.

- Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu:

- "Cumhuriyet tarihi boyunca Diyarbakır'da yolla ilgili görülmemiş bir seferberlik gerçekleştirdik."

-İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Aydın:

- "2009 yılına kadar asfaltlanmamış grup köy yolu kalmayacak"

20- Karbonmonoksit gazının bilançosu ağır...

- Türkiye'de özellikle lodoslu havalarda gündeme gelen karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu son 1 yılda 208 kişinin öldüğü, bin 753 kişinin hastanelere kaldırıldığı belirlendi.

- Prof. Dr. Gürayten Özyurt:

- "Biz söylüyoruz, biz dinliyoruz. Halkımız uyarılara kulaklarını tıkıyor, sobasını yakıyor, uyuyor bir daha da uyanamıyor."

21- Avrupa Şampiyonlar Ligi (A) Grubu 5. hafta maçında Beşiktaş ile Fransa'nın Olympique Marsilya takımları BJK İnönü Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

22- Basketbolda ULEB Avrupa Ligi (B) Grubu'nda 6. hafta maçında Efes Pilsen ile Aris TT Bank Selanik takımları Yunanistan'da karşılaşacak.

- ULEB Kupası (C) Grubu'nda 4. hafta maçında Galatasaray Cafe Crown, Romanya'da CSU Asesoft Ploieşti takımıyla oynayacak.

- FIBA Bayanlar Avrupa Ligi (A) Grubu'nda 4. maçında Fenerbahçe, Rusya'da CSKA Moskova takımıyla karşılaşacak.

23- Voleybolda Indesit Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçlar yapılacak.

- (B) Grubu'nda Fenerbahçe Acıbadem, İstanbul'da Polonya'nın Winiary Bakalland, (C) Grubu'nda Türk Telekom, Ankara'da İtalya'nın Asystel Novara, (D) Grubu'nda da Eczacıbaşı Zentiva, İtalya'nın Pallavolo Sirio Perugia takımıyla karşılaşacak.

24- 8. Bayanlar Hentbol Şampiyonası 3. Eleme Grubu'nda Türkiye, Çek Cumhuriyeti'nin Pilzen kentinde ilk maçını Bulgaristan ile yapacak.

25- Bayanlar Birinci Voleybol Ligi'nde İstanbul ve İzmir'de birer maç yapılacak.

26- Galatasaray, Yunanistan'ın Panionios takımıyla yapacağı UEFA Kupası ikinci tur (H) Grubu 3. hafta maçı için Atina'ya gidecek.

27- Galatasaray, Avrupa kupalarında yarın 204. maçına çıkıyor.

- Sarı-kırmızılılar, geride kalan maçlarda 74 galibiyet, 79 yenilgi alırken, 50 maçta da eşitliği bozamadı.

- Avrupa kupalarında toplam 268 gol atan "Cim Bom", kalesinde ise 301 gol gördü.

28- Avrupa kupalarında Türk-Yunan takımlarının maçları.

- Galatasaray-Panionios maçıyla birlikte Türk ve Yunan futbol takımları 10. kez karşılaşacak.

- Oynanan 9 maçta Türk ekipleri 3 galibiyet, 3 mağlubiyet, 3 beraberlik aldı.

AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber