2015'te insan beyni kapasitesine eşit işlemciler geliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2007 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilişim teknolojisindeki gelişme hayal gücünü zorlamaya başladı. İnsan beynine eşdeğer bilgisayar işlemcileri yolda. IBM Türk Genel Müdürü Eray Yüksek, saniyede 15 sıfırlı işlem yapabilen bilgisayar belleklerinin üretilmeye başlandığını, bu işlemcinin 2011 yılında piyasaya çıkacağını söyledi.

Yüksek, "Bunun yanı sıra saniyede 30 sıfırlı işlem yapabilen, insan beynine eşit bellek üretiminin üzerinde de çalışmalar devam ediyor. 2015 yılında tamamlanacak. Beynin iş yapabilme değerine ulaşılmış olacak" dedi.

IBM Türk Genel Müdürü Eray Yüksek, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) tarafından düzenlenen 'İnovasyon: Değişme Anlayışını Değiştirmek' konulu toplantısına katıldı. Yüksek burada yaptığı konuşmada işadamlarına inovasyon (yenilikçilik) hakkında bilgi verdi. İnovasyonun en büyük kaynağının insan olduğunu belirten Yüksek, bunun tek tipte eğitilmiş bir insan olmadığını ifade etti. İnovasyonda iş modellerinin iyi seçilmesi gerektiğini vurgulayan IBM Genel Müdürü, işadamlarına bu süreçte hızlı olmalarını tavsiye etti.

İnsan, bilgi ve sürecin fiziksel değişime uğramayan üç unsurun olduğunu ifade eden Yüksek, şöyle konuştu: "Dünyada Türkiye, Endonezya, Mısır ve Meksika'ya değişik bakmaya başlandı. Çünkü buralarda dokunulmamış genç insanlar var. Hindistan'a dokundular. Köle haline gelmek istemiyorsak uygun insan gücü yetiştirmemiz lazım."

Bazı sigorta şirketlerinin emekliliği kaldırmayı planladığını da aktaran Yüksek, "Sorumluluk o kadar büyüyor ki, sigortacılar insanların ömrünü 65 olarak hesaplamışlar. Ama yaşam gittikçe uzuyor" ifadelerini kullandı.

IBM'in 100 yıldır ilk 100'de yer alan tek dünya şirketinin olduğunu savunan Yüksek, "Şirket olarak 40 bin patente sahibiz. Çoğunu kullanamıyoruz. Başkalarına veriyoruz. İşe çevirmek kaydıyla isteyen herkese verebiliriz." diye konuştu.

IBM'in süper bilgisayarlarının 2014 yılında insanın genetik kodlarını çözeceğini iddia eden Yüksek, genlerin şifrelerinin çözülmesiyle başta kimya, ilaç, sağlık olmak üzere birçok alanda önemli değişikliklerin yaşanacağını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber