Öğretmenlerin tekme tokat 'etek' kavgası!

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 29 Kasım 2007 09:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlköğretim okulunda kız öğrencilerin etek boylarının uzunluğu yüzünden öğretmenler birbirine girdi

Yumrukların ve tekmelerin konuştuğu kavgada öğretmenlerin kolu kırıldı, gözü morardı

ÖĞretmenlerİ birbirine düşüren kavga Adana'da Gazipaşa İlköğretim Okulu'nda yaşandı. İddiaya göre, rehberlik öğretmeni Emine Erol, 15 Kasım 2007 günü disiplin kurulu toplantısında meslektaşlarına, ?Kız öğrencilerin etek boyları çok kısa. Kızlarla erkeklerin okuldaki samimi davranışları onları dejenere ediyor. Derslere konsantre olamıyorlar. Uyarılmaları gerekir? diyerek çözüm bulunmasını istedi. Bu sözler üzerine 8-C sınıfının öğretmeni olan İbrahim Türkmen, 19 Kasım'da kadın meslektaşının üzerine yürüyerek, şunları söyledi:

'Burayı Çankaya yapamazsınız'

?Artık bilim ve eğitim çağındayız. Burayı Çankaya yapmaya mı çalışıyorsunuz. Çankaya yapmanıza izin vermeyeceğiz!? Bu olayın ardından Emine Erol şikayetçi olunca idari soruşturma açıldı. 3 gün sonra ise Erol'un odasına giren Türkmen'in ?Dilekçeni geri almazsan bacaklarını kırarım, dilini keserim. Sen okulda benim başka bir kadınla ilişki yaşadığımı da söylemiştin? diye tehdit ettiği, Emine Erol'un da bayılarak hastaneye kaldırıldığı öne sürüldü. Kadın öğretmene ?reaktip depresyon' teşhisiyle 10 gün rapor verildi.

Kadın öğretmenin kocası da karıştı

İşte tekme tokatlı kavga da ertesi gün yaşandı. Eşinin raporunu teslim için okula gelen, kendisi de başka bir okulda öğretmen olan Harun Erol, Türkmen'le karşılaşınca kavga çıktı. Yüzüne aldığı yumrukla gözü morarıp, 2 parmağı kırılan Türkmen, attığı tekmeyle de meslektaşının parmaklarını kırdı. Tarafların şikayetçi olmasıyla adli soruşturma başlatıldı.

?Yolumu kesip demir çubuklarla dövdüler'

İfade vermek için gittiği polis merkezi önünde açıklama yapan İbrahim Türkmen, Harun Erol ile tanımadığı 2 kişinin karanlıkta yolunu kestiğini öne sürdü: ?Emine Erol, kız öğrencilerin etek boylarının çok kısa olduğunu, kız ve erkek talebeler arasındaki samimiyetin sınırları aştığını iddia etmiş. Hatta erkek öğretmenleriyle kızların bir araya geldiklerinde 40 santimden fazla yaklaşmamaları gerektiğini söylemiş. Ben de bunları duyunca fikirlerinin yanlışlığını vurgulamak için odasına gittim. Tartıştık, ama öyle büyük çapta bir konu olmadı. Evine gidince eşine nasıl anlatmışsa, ertesi gün kızımla birlikte eve giderken 3 kişi yolumuzu kesti. Demir çubuklarla kızımın gözleri önünde beni dövdüler.?

?Türkmen bana tekme attı, kolum kırıldı'

Harun EROL ise, İbrahim Türkmen'i suçlayarak gelişmeleri şöyle anlattı: ?Türkmen'in ağza alınmayacak hakaretleri nedeniyle eşim sinir krizleri geçirdi. Ambulansla hastaneye kaldırıldı. Rapor alındı. Ben de o raporu teslim etmek için okula gitmiştim. Çıktığımda İbrahim Türkmen, otomobilde kızı olduğu halde beni durdurdu. Konuşmak istediğini söyledi. Konuşurken de el-kol hareketleri yapmaya başladı. Eşimin şikayetini geri almasını istedi. Şikayetinden vazgeçmeyeceğini söyleyince de bana yumruk savurdu. Haliyle ben de kendimi savunmak zorunda kaldım. Karşılıklı birbirimize vurduk. Tekme attı, kolumun kırılmasına neden oldu.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber