Hırsızı öldüren polisin 6 yıl hapsi isteniyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Kasım 2007 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA'da 2 arkadaşıyla birlikte bir otomobilden hırsızlık yapmak isterken ?dur' ihtarına uymayan 18 yaşındaki Uğur Çelik'i tabancayla vurarak öldüren polis memuru 35 yaşındaki Y.K.'nın 6 yıl hapsi isteniyor. Y.K., ?Sağ yakalayıp adalete teslim etmek isterdim'' diyerek kendini savundu.

Çınarlı Mahallesi'nde 13 Aralık 2006'da meslektaşı Ç.D. ile devriye gezen Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu'nda görevli polis memuru Y.K., 34 UL 7719 plakalı otomobilin camını kırıp içindeki laptop çantası ile bir cep telefonunu çalmak isteyen 3 hırsıza ?dur' ihtarında bulundu. Polisi görünce kaçmaya başlayan hırsızlardan birisi tabancayla polislere ateş etti. Y.K., elinde tabanca ve bıçak bulunan iki hırsızı, diğer polis memuru da üçüncü hırsızı yakalamak için peşlerinden koşmaya başladı. Y.K., tekrar ?dur' ihtarında bulunup ateş açtı, 2 zanlıdan sabıkalı hırsız Uğur Çelik sırtından vuruldu. Çelik, götürüldüğü Numune Hastanesi'nde kurtarılamayarak ölürken, 2 arkadaşı ise kaçtı.

Hırsızı öldürdüğü iddiasıyla polis memuru Y.K. hakkında Adana 12'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde ?ceza sorumluluğunu kaldıran nedenle sınırın kast olmaksızın aşılması suretiyle adam öldürmek' suçundan dava açıldı.

?BAŞSAGLIĞI DİLİYORUM'

6 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan polis memuru Y.K., hırsızlık yapan Çelik'i istemeyerek öldürdüğüne üzgün olduğunu söyleyerek olay anını şöyle anlattı:

?Devriye geziyorduk. 3 hırsızın otomobilden hırsızlık yaptığını gördük. ?Dur' ihtarında bulunduk. Birisi tabancayla bize ateş etti. Kaçarlarken de bıçakla birisi bize saldırdı. Ben 2 kişinin peşinden koştum. Birinin elinde tabanca, diğerinde ise bıçak vardı. Defalarca ?dur' diye bağırdım. Bir kaç kez havaya ateş ettim. Tabancalı olan önden kaçıyordu. Tabancayı bana yöneltti. Ancak, arada arkadaşı olduğu için ateş etmedi. O anda benim tabancam ateş aldı. Hırsız yere düştü. Ben yasaların bana verdiği görevi yaptım. Sağ yakalayıp adalete teslim etmek isterdim. Ailesine başsağlığı diliyorum. Üzgünüm.''

?VURMAK MI GEREKİYORDU?'

Polis tarafından öldürülen Çelik'in babası 40 yaşındaki Mehmet Çelik, olaydan sonra yaptığı açıklamada oğlunun polis memuru tarafından suçsuz yere öldürüldüğünü ileri sürerek, ?Oğlum hırsızlık yapıyorduysa, vurmak mı gerekiyordu. Benim oğlum polis tarafından açılan ateşle arkasından vuruldu. O polisin görevi, yakalayıp, adalete teslim etmek. Öldürmek değil. Adalete güveniyorum. Mahkeme o polisin cezasını vermezse, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceğim'' demişti. Duruşma tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber