Afet yardımını 3 yıl üst üste geri ödemeyenlerin evleri satılığa çıkarılacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2007 14:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

17 Ağustos 1999 Marmara ve 12 Kasım 1999 Düzce depremlerinde evleri hasar gören veya evleri yıkılan vatandaşlara 20 yıl vade ile verilen afet yardımlarının taksitlerini 3 yıl üst üste geri ödemeyenlerin konutları satışa çıkarılacak.

Yalova Bayındırlık ve İskan Müdürü Sebahattin Bilyay, yaptığı basın açıklamasında, afet yardımı alan borçlu vatandaşların kısa süre içinde yardımları geri ödemesi uyarısında bulundu.

Marmara Bölgesi'nde, deprem sonrasında evleri ve iş yerleri yıkılan veya hasar gören vatandaşların, konutlarının ve iş yerlerinin yeniden yapmak amacı ile çıkartılan 7269 / 1051 Sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla yapılan yardımlar gereği 20 yıl vade ve eşit taksitlerle afet yardımı yapılmıştı. Bu yasa gereği yardımdan yararlananlara, ödemelerinin gecikmesi halinde yıllık yüzde 5 faiz uygulanacağı, bu taksitleri de 3 yıl süre zarfı içinde ödemeyenlerin evlerinin ve iş yerlerinin satılığa çıkarılacağı bildirilmişti. Ancak yapılan uyarılara rağmen alınan afet yardımlarında geri ödeme planına uymayanların olması nedeniyle Yalova Bayındırlık ve İskan Müdürü Sebahattin Bilyay, bu durumda olan vatandaşların evlerinin satılığa çıkarılacağı uyarısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber