7.5 yıllık dava yine sil bastan

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 01 Aralık 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağdat Caddesi'nde 7.5 yıl önce iki kişinin ölümüne neden olan ve çarptırıldığı 6 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından 4 kez bozulan Baran Balcıoğlu bir kez daha aynı cezayı aldı

KADIKÖY Bağdat Caddesi Erenköy trafik ışıklarında bir arkadaşlarının doğum günü partisinden dönen Erdem Celasun (23) ve nişanlısı Selin Uras'ın (22) otomobiline çarparak ölümlerine neden olan Baran Balcıoğlu'nun yargılandığı ve 7.5 yıldır bitmeyen davanın dün yine duruşması vardı. Sanık Balcıoğlu'nun katılmadığı duruşma, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin Kadıköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği 6 yıl hapis cezasını ?eski ve yeni TCK arasında hüküm kurulması, duruşmada tanık olarak dinlenilen Tolga Atılgan hakkında da ?yalan beyanda bulunmak' suçundan dava açılarak yargılanması' gerektiği görüşüyle 4'üncü kez bozması nedeniyle yapıldı.

Mahkeme heyeti, Tolga Atılgan hakkında açılan ve Kadıköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dosyasının bu dava dosyası ile birleştirilmesini kararlaştırdı. Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Baran Balcıoğlu'nu, kullandığı araçla Selin Uras ve Erdem Celasun'un ölümüne yol açtığı gerekçesiyle ?taksirle adam öldürmek' suçundan önce 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Bu cezayı ?bilinçli' işlediği gerekçesiyle 3'te 1 oranında artıran mahkeme heyeti, Balcıoğlu'na sonuçta 6 yıl hapis cezası verdi. Balcıoğlu'nun sürücü belgesine de 3 yıl süreyle el konulmasını kararlaştıran mahkeme heyeti, sanık hakkında daha önce verilen yurt dışına çıkış yasağının sürdürülmesine hükmetti. Mahkeme heyeti ?yalan beyanda bulunmak' suçundan yargılanan Tolga Atılgan'ın ise beraatine karar verdi. Dava dosyası yeniden Yargıtay'a gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber