Ertuğrul Günay: Yargı iktidarla savasıyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 03 Aralık 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KÜLTÜR Bakanı Ertuğrul Günay, 3 aylık bakanlığı döneminde kendisine partiden herhangi bir telkinde bulunulmadığının altını çizerek Başbakan Erdoğan'ın kendisinden memnun olduğunu söyledi. ?Sadece Osmanlı ve Selçuklu'ya kapılmamak lazım? diyen Günay, Çanakkale'nin Anadolu yakasına Truva savaşının efsanevi kahramanı Hektor'un anıtını dikme hayalini anlattı.

Ertuğrul Günay'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

BAŞBAKAN'A İNAT: Hukukçular Türkiye'de maalesef tutucu bir kesimi temsil ediyor. Yargı aklımıza gelmeyen konularda pat diye hareket ediyor. Bunun son örneği DTP hakkında açılan kapatma davası. Başbakan ?Parti kapatmak çare değildir' dedi. Ertesi gün sanki inadına dava açıldı. Son dönemde yaşananlar, yargının iktidarla ciddi bir savaş yaşadığını gösteriyor.

KIZILCAHAMAM ECEVİT'İ HATIRLATIYOR: Kızılcahamam'da istişare toplantısı yapıldı. Gelişim halinde olan bir partinin, sürekli hale getirmesi gereken bir çalışma. Benzer bir süreci 70'lerde Ecevit'in yeni genel başkan olduğu dönemlerden anımsıyorum. Tayyip Bey, siyasetin itibarının korunmasından söz etti. Bunun da çoğulcu demokrasinin işlemesine bağlı olduğunu söyledi. Biz demokrasiyi ne kadar kurumlarıyla işletebilirsek, siyasetin sokaktaki itibarı, siyasetçinin değeri o kadar artar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber