Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı sona erdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2007 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun, gelecek yıl geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere yaptığı ilk toplantı sona erdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Toplantı Salonu'ndaki toplantıda, asgari ücretin belirlenmesinde kullanılmak üzere Hazine Müsteşarlığı, Devlet Planlama Teşkilatı ve Türkiye İstatistik Kurumundan veriler istenmesine karar verildi.

Komisyon üyeleri, bu çalışmaların tamamlanmasının ardından 13 Aralık 2007'de saat 14.00'de yeniden bir araya gelmeyi kararlaştırdı.


Asgari ücret pazarlığı başlıyor

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, gelecek yıl geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için ilk toplantısını bugün yapacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2008 yılında uygulanacak asgari ücreti belirlemek üzere komisyonu toplantıya çağırdı. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndaki toplantı bugün saat 10.00'da başlayacak.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 5'i işçi, 5'i işveren, 5'i de hükümet temsilcisi olmak üzere, toplam 15 kişiden oluşuyor. Komisyonda işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını ise TİSK temsil ediyor.

İş Kanunu gereğince, ücretlerin asgari düzeyinin komisyon aracılığı ile en geç 2 yılda bir belirlenmesi gerekiyor.

Birleşik Metal-İş Yönetim Kurulu'nun konuyla ilgili değerlendirmesinde, Türkiye'de yaklaşık 7 milyon kayıtlı işçinin yüzde 44'ünün asgari ücretle çalıştığı ya da asgari ücretli olarak gösterildiği, asgari ücretin ailelerle birlikte toplumda yaklaşık 12-13 milyon kişiyi ilgilendirdiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber