Telekom, yurtiçi görüşmelerde indirim yapacak

Haber Giriş : 05 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Firma, 19 milyon abonesini kaptırmamak için tarife değişikliğine hazırlanıyor. Türk Telekom yeni indirim paketi hazırladı..

Cep telefonu şirketlerinin yaptığı indirimlere kayıtsız kalmayacaklarını belirten Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan, iki ay içinde sabit telefondan cebe yönelik görüşmelerin de ucuzlayabileceği sinyalini verdi. Kurum, 1 Ağustos'tan geçerli olmak üzere 5 ayrı paket halinde indirime gittiğini açıklamış, ancak tüketici dernekleri düzenlemenin aboneleri mağdur ettiğini öne sürmüştü. "İndirim adı altında sabit ücret geri getirildi." diyen dernekler, tarifelerin iptali için mahkemeye başvurmuştu.

Son fiyat değişikliği ile ilgili eleştirileri değerlendiren Ekinalan, yurtdışı aramalarda çok büyük indirimlere gittiklerini söyledi. Ekinalan, yurtiçi görüşmelerin pahalı olduğunu kabul ederken, yeni indirimlerle durumu telafi edeceklerini öne sürdü. "Yurtiçi görüşmeleri orta gelir grubuna, yurtdışı görüşmeleri ise üst gelir grubuna hitap ediyor.

Telekom zenginler için indirim yaptı" eleştirilerine katılmadığını belirten Ekinalan, "Telekom olarak ortaya bir paket sunduk. Bu paketin içinde şehir içi, şehir dışı, yurtdışı ve cep telefonu aramaları da var. Paketi böyle değerlendirmek lazım. Ama şu bir gerçek ki, yurtdışını arayanların çoğu şirketler olduğu için onlar daha kârlı çıktı." şeklinde konuştu.

Tüketiciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Ağaoğlu, mevcut tarifelerle iddia edildiği gibi indirim yapılmadığını aksine büyük oranlarda zam yapıldığını öne sürerek, Telekom'un tarifede geri adım atmasını istedi. Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar da geri adımın çözüm olmadığını kaydederek, "Geçerli tek çözüm farklı tarife uygulamalarından vazgeçip ücretlerin eskisinden de aşağı çekilmesidir." dedi. Çakar, geri adım atılıp atılmayacağından emin olamadıklarını dile getirdi.

Türk Telekom, sektördeki özel firmalarla rekabet etmek amacıyla 1 Ağustos'tan itibaren yeni bir konuşma paketi sunmuştu. Telekom, tarife ile ilgili olarak sabit görüşme ücretlerinde ?yüzde 80'e varan indirim' yaptığını açıklamıştı. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü bünyesinde yer alan Reklam Kurulu ise tüketiciyi yanıltıcı ve aldatıcı olduğu gerekçesiyle kampanya reklamlarını durdurmuştu. Kurul, reklamlar için açılan davaların herhangi birinin sonuçlanması ve ?haksız sözleşme şartı'nın oluşması halinde Telekom'a abone başı 100 milyon liralık ceza kesileceğini duyurmuştu. 19 milyon abone göz önüne alındığında ceza tutarı 1,9 katrilyon liraya ulaşıyor. Reklam Kurulu'nun nihai kararını eylül ayında açıklaması bekleniyor.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber