Şahin: Torpil ve iltiması kökten kaldıracağız

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2007 10:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Hakimler ve Savcılar Kanunu hakkındaki eleştirilere cevap verdi.

Eleştiri konusu olan mülakat sisteminin 1934 yılından beri uygulanmakta olduğunu dile getiren Bakan Şahin, ''Sanki bu ilk defa uygulanıyor. Bugüne kadar görev yapan bütün Adalet Bakanları zamanında mülakat uygulamasına yer verildi'' diye konuştu.

Tutuklu ve hükümlülerin cezaevlerinde hazırladıkları el sanatları ve ürün sergisini gezen Adalet Bakanı Şahin, gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı.

Bakan Şahin, Ak Parti olarak kayırma, iltimas ve torpil yaparak eleman almayacaklarına işaret ederken, bütün vatandaşların kendileri için eşit olduğuna dikkat çekti. Torpili, iltiması kökten kaldıracaklarını ifade eden Bakan Şahin, ''Yazılı mülakatta, yazılı sınavda başarılı olanlar hakim ve savcı olarak görev yapacaktır. Biz iki kişiden birinin olurunu almış bir partiyiz. Tüm vatandaşlarımız bizim için esastır, önemlidir'' dedi. Şahin, torpil ve ayrımın kaldırılmasını istediklerini kaydetti.

Terör suçlarını işleyenlerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin bir soruya ise Şahin, ''Dokunulmazlığı içeren 82. maddede yeni Anayasa ile yeni düzenlemeler getirilecek. Değişiklikler yeni hazırlanan Anayasa'da değerlendirilecektir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber