Kayseri-Ankara arası 2.5 saate düşecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2007 20:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara-Kayseri arasında hizmet verecek olan hızlı tren için etüt projesi çalışmalarına başlandı. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte Ankara-Kayseri arası 2 saat 30 dakikaya düşecek. Hızlı trenin maliyetinin de 500 milyon YTL olması bekleniyor.

Yatırımlar şehri olan Kayseri, şimdi de hızlı trene hazırlanıyor. Ulaşımda kolaylık sağlayacak olan hızlı tren için hazırlıklara başlandı. AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Kayserililerin hızlı trene hazır olmalarını istedi. Ankara-Kayseri hattında çalışacak olan hızlı trenin etüt projesinin sözleşmeye çıktığını kaydeden Karayel, etüt projesinin bitmesiyle birlikte projenin hayata geçirilmesi için çalışmalara başlanacağını vurguladı.

Karayel, "Ankara-Yerköy- Kayseri güzergahın da olacak hızlı tren çalışmaları başladı. Etüt projesinin onaylanmasının ardından proje çalışmalarına başlanacak. 500 milyon YTL'ye mal olacak proje sayesinde Ankara-Kayseri hattı 2 saat 30 dakikaya düşecek" şeklinde konuştu.

Devlet Demir Yolları'nın (DDY) kent merkezi içinde kaldığını ifade eden Karayel, DDY ile mutabakat sağlandığını ve demir yolunun Kuzey Çevreyolu'na taşınacağını kaydetti. Karayel, "Devlet Planlama Teşkilatı, Devlet Demir Yolları'nı, Kuzey Çevreyolu'na alınması için yatırım programına aldı" açıklamasında bulundu.

SULTANSAZLIĞI FOSSEPTİK ÇUKURU HALİNE GELDİ

Türkiye'nin önemli kuş cennetlerinden biri olan Sultan Sazlığı'nın kurtarılması için proje çalışması yaptıklarını kaydeden Milletvekili Yaşar Karayel, Sultansazlığı'nın yörenin halkı tarafından fosseptik çukuru haline getirildiğini iddia etti.

Karayel, "Buranın kurtarılması için Çevre ve Orman Bakanlığı ile temas kurduk. O bölgede yapılabilir projeleri hayat geçirmeye çalışacağız. Gıcık Tünelinin bitmesiyle Sultan Sazlığı su bakımından bir nevi rahatlamış olacak" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber