Boğaziçi Üniversitesi'nde duygulu veda

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2007 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Isparta Keçiborlu yakınlarında düşen uçakta hayatını kaybeden nükleer fizik uzmanı Prof. Dr. Engin Arık, Özgen Berkol Doğan, Mustafa Fidan ve Engin Abat için Boğaziçi Üniversitesi'nde bir anma töreni düzenlendi.

Törende Engin Arık'ın üzerinde çalıştığı Toryum projesinin mesai arkadaşları tarafından tamamlanacağı sözü verildi. İstanbul-Isparta seferini yaparken Süleyman Demirel Havaalanı'na inişe geçtiği sırada dağlık alana düşen Atlasjet'e ait uçakta yaşamını yitiren vatandaşların büyük kısmı toprağa verildi. Boğaziçi üniversitesi'nde görevli Prof. Dr. Engin Arık, öğrencisi Özgen Berkol Doğan, Engin Abat ve Doğuş Üniversitsi Öğretim Görevlisi Mustafa Fidan anısına bir tören gerçekleştirildi. Güney Kampus'te düzenlenen törene; ölenlerin ailesi ve yakınları, Engin Abat'ın kuzeni AK Parti Milletvekili Egemen Bağış, İstanbul Valisi Muammer Güler, İBB Başkanı Kadir Topbaş, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşe Soysal ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunun ardından, kazada hayatını kaybeden bilim adamları ile ilgili yapılan konuşmalar törene katılanların gözyaşına boğulmasına neden oldu. Engin Abat'ın yakın arkadaşı Esen Kuşçuoğlu'nun yaptığı duygu yüklü konuşma salondakilerin hüzünlenmesine yol açtı. Prof. Dr. Engin Arık'ı anlatan Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Taylan Akdoğan, birçok yerde ve bilimsel gelişmede izleri bırakan bir bilim insanı olduğunu dile getirdi. Akdoğan, Arık'ın Türkiye'de bilimin gelişmesine büyük katkılarının olduğunu kaydetti.

-KANSERİ DE YENMİŞTİ-

Engin Arık'ın hiçbir işi yarım bırakmayan bir insan olduğunu anlatan Sabancı Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Sinan Saçlıoğlu, "Herşeyi dört elle sarılır, yapar ve bitirirdi. Mücadeleciydi, hırslıydı. O hırsla kanseri de yenmişti." dedi. Toryumun nükleer enejiye nispeten daha tehlikesiz bir şekilde kullanılabileceğini göstermeye çalışan Arık'ın bu yönde bir projesi olduğunu anlatan Saçlıoğlu, onun yarım kalan projesini tamamlayacaklarını dile getirdi.

Engin Abat'ın kuzeni Egemen Bağış ise yaptığı konuşmada, çok sevdiği Abat'ın zor şartlar altında okuduğunu diye getirdi. Bağış, "Adeta tırnaklarıyla kazıyarak bulunduğu yere geldi." dedi. Abat'ın hiçbir zaman ailesini üzecek bir davranışa bulunmadığını belirten Bağış, Hiç beklemedikleri bir zamanda yaşanan kazada onu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi.

Buradaki törenin ardından Engin Arık'ın cenazesi Etiler Camii'ne götürüldü.Öğle namazına müteakiben kılınacak namazın ardından Arık'ın cenazesi Edirnekapı Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Özgen Berkol Doğan ise Marmara İlahiyat Fakületsi Camii'nde ikindi namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Egnin Abat ile Mustafa Fidan'ın cenazeleri dün ve önceki gün defnedilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber