Çocukları 'donduran' okul açılışı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2007 14:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Tüm Türkiye Kars'ta yaşanan skandal okul açılışını konuşuyor. Eksi 30 derecede yeni açılan okullarının açılışı için Valiyi bekleyen minikler soğuk havada donma tehlikesi atlattı.

Kars'ın merkeze bağlı Esenyazı köyüne yapılan, 8 derslikli ilköğretim okulunun açılışı için düzenlenen tören, okulda okuyacak çocuklar için işkenceye dönüştü. Ekis 30 derecede, üstlerinde sadece önlükleri olan birinci ve ikinci sınıf öğrencileri, törenden 2 saat önce alanda hazır tutulunca bir çok minik öğrenci donma tehlikesi atlattı. Fenalık geçiren ve bayılan öğrencilerin işkencesi, Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden ve beraberindeki heyetin okul açılışını yapmasıyla sona erdi.

TEMİZLİK NEDENİYLE İÇERİ ALINMADILAR

İl Özel İdare bütçesinden yapılan harcamayla 480 bin YTL'ye mal olan, 29'u ana sınıf öğrencisi olmak üzere toplam 148 öğrencisi ve 6 öğretmeni bulunan yeni okul, köylüyü ve öğrencileri sevince boğdu. Heyecanlı öğrenciler aileleriyle birlikte törenden 2 saat önce okul bahçesinde toplandı. Açılış için okulda yapılan temizlik nedeniyle içeri alınmayan ve uzun süre dışarıda bekleyen öğrenciler, soğuktan titremeye başladı.

Zaman zaman okulun ek binasına giderek sınıflardaki sobaların etrafında ısınan öğrenciler, tören öncesi tekrar dışarı alındı. Bu sırada soğuk havayla birlikte kar yağışı da etkili oldu. Köylüler açılış için kırmızı halı ve koltukları evlerden alana taşırken, öğrenciler ise havanın gittikçe soğumasıyla zor anlar yaşadı. Üşüdükleri için hüngür hüngür ağlayan ana sınıfı ve birinci sınıf öğrencileri, anneleri ve öğretmenleri tarafından ısıtılmaya çalışıldı. Dondurucu soğukta ağlayan öğrencilerin gözyaşları ve kızaran gözleri öğretmenleri telaşlandırdı.

VALİ KISA KESTİ AMA...

Bu sırada Vali Mehmet Ufuk Erden ve beraberindekiler, okulun açılışına vaktinde yetişti. Buz kesmiş ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak kendisini karşılayan öğrencilerin üşümüş olduklarını gören Erden, törenin erken bitirilmesi talimatını verdi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir öğrenci şiir okudu ve halk oyunları ekipleri kısa bir gösteri sundu.

Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici konuşma yaptığı sırada öğrencilerden bazıları soğuk hava nedeniyle fenalık geçirdi. Fenalık geçiren öğrenciler okulun ek binasına alındı. Sınıflardaki sobanın etrafına geçen öğrenciler tören bitene kadar burada ısınmaya çalıştı.

Soğuk nedeniyle konuşmalarını kısa tutan AK Parti milletvekili Zeki Karabayır ve Vali Mehmet Ufuk Erden apar topar açılışa geçti, açılışın ardından da okulda inceleme yaparak sınıfları gezdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber