Prof. Dr. Engin Arık son mailini uçaktan göndermiş

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2007 14:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında düşen yolcu uçağında hayatını kaybeden Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Engin Arık, göz yaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Arık, Etiler Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Mezarlığı'na defnedildi.

30 Kasım 2007'de Isparta'ya iniş izni istedikten sonra bilinmeyen bir sebeple düşen uçakta hayatını kaybedenlerin cenazeleri defnedilmeye devam ediyor. Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Arık için önce görevli olduğu okulda bir tören düzenlendi. Törenin ardından Arık'ın cenazesi Etiler Camii'ne getirildi.

Öğle namazına müteakip kılınaz cenaze namazına Arık'ın eşi Prof. Dr. Metin Arık, çocukları Yasemin ve Yavuz Arık, Fransa'da yaşayan kız kardeşi Erinç Atagür, erkek kardeşi Ener Atagür, Türk Hızlandırıcı Merkezi Teknik Tasarımı ve Test Laboratuvarları Projesi Yürütücüsü Prof. Dr. Ömer Yavaş'ın yanısıra çok sayıda yakını ve sevenleri katıldı.

Kardeşinin cenazesine katılmak için dün akşam saatlerinde Fransa'dan İstanbul'a gelen Erinç Atagür musalla taşına koyulan tabuta sarılarak uzun süre ağladı. Acılı kardeş Atagür'ü aile yakınları ve çevredekiler sakinleştirdi. Öğlen namazına müteakiben kılınan cenaze namazında Engin Arık'ın kızı Yasemin Arık ve kız kardeşi Erinç Atagür de cemaatle birlikte saf tuttuğu gözlendi. Cenaze namazının ve yapılan duaların ardından Engin Arık'ın cenazesi omuzlara alınarak cenaze aracına

taşındı. Arık'ın cenazesi daha sonra Edirnekapı Mezarlığı'na defnedildi.

- "BİLİM ONUN İÇİN BİZİM GİBİ BİR EVLATTI"-

Engin Arık ile en son 2 gün önce internette görüştüklerini söyleyen kız kardeşi Erinç Atagür, kardeşinin son konuşmalarında Isparta'ya götürecekleri cihazı çalıştıramadıkları için çok üzgün olduğunu söyledi. Kardeşi Engin Arık'ın uçak kazasının yaşandığı son güne kadar çalıştığını kaydeden Atagür, " Uçak içinde bile Isparta'ya gidip görüşeceği kişiye mail göndermiş. Halbuki yarım saat sonra buluşacaklardı." ifadelerini kullandı.

Cenaze namazı öncesi ve cenaze namazı boyunca annesini kaybetmenin acısı ile gözyaşlarına boğulan Yavuz Arık ise, annesinin Türkiye uğruna her şeyi feda edecek kadar sevdiğini söyledi. Annesinin bilime verdiği önemi gözyaşları içinde anlatan Yavuz Arık, "Bilim onun için bizim gibi bir evlattı" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber