Erdoğan: Özürlü vatandaşların önündeki engelleri kaldırmanın gayreti içindeyiz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2007 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"

ANKARA (CİHAN)-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Özürlü vatandaşlarımızın, hak ettikleri hayat şartlarına kavuşturulması, hem sosyal devlet anlayışımızın hem de vicdani sorumluluğumuzun bir gereğidir" dedi.

Erdoğan, 3 Aralık Özürlüler Günü dolasıyla yayınladığı mesajda, toplumun bütün kesimlerini kucaklayan insan odaklı politikalarla özürlü vatandaşların önündeki hukuki, sosyal ve fiziki engelleri kaldırmanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Özürlüler Yasası ile önce bunun hukuki zeminini hazırladıklarını ve yasanın uygulamaya geçirilebilmesi için bütçeden gerekli ödeneği de ayırdıklarına işaret eden Erdoğan, açıklasına şöyle devam etti: "Ayrıca, nüfusumuzun % 12'sini oluşturan özürlü sayımızın artmasını önlemek amacıyla iş ve trafik kazalarının azaltılmasına; anne ve çocuk sağlığının korunmasına yönelik tedbirler üzerinde de hassasiyetle duruyoruz.

Özürlülerimizin başkalarına muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları ve daha iyi hayat şartlarına kavuşabilmeleri için yapılan çalışmalar, toplumsal ilgi ve duyarlılığımız ile hız kazanacaktır.

Bu çerçevede özürlülerimizin, üreten, bağımsız bireyler olarak, spordan sanata, yönetimden ticarete, sosyal hayatın bütün alanlarında etkin biçimde yer alabilmesi için sivil toplum kuruluşlarımıza, medyamıza ve vatandaşlarımıza da ayrı ayrı görev ve sorumluluklar düşüyor.

Bu konudaki bilinç ve hassasiyetin daha da artmasına vesile olması temennisiyle Dünya Özürlüler Günü'nü kutluyor, başta özürlü vatandaşlarımız olmak üzere bütün milletimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber