İşçi ve memur sendikaları, sosyal güvenlik reformuna karşı çıktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2007 17:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA (CİHAN)-60. AK Parti Hükümeti'nin gündeminde olan '5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'na işçi ve memur sendikaları karşı çıktı.

Ankara'da İnşaat Mühendisleri Odası'nda bir araya gelen Türkiye İşçi Sendikaları Konferadasyonu (Türk-İş), Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konferadasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konferadasyonu (KESK), Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), Türkiye Kamu Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen), Türk Tabipler Birliği, Türkiye Barolar Birliği, Türk Eczacılar Birliği bir basın toplantısı düzenleyerek, sendikaların yasa hakkındaki görüşlerini aktardı.

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası hakkında; ''Kanunu bu şekilde içimize sindirmemiz mümkün değil. Yasa yürürlüğe girse dahi uygulamaya konulamayacak'' dedi.

DİSK Başkanı Süleyman Çelebi ise, ''Bu yasa artık emekliliği kaldırıyor. Bu nedenle karşıyız. Vatandaşları yasaya karşı çıkmak için meydanlarda toplumsal tepki vermeye davet ediyoruz'' şeklinde konuştu.

Kamu-Sen Bircan Akyıldız da, ''Kanun Anayasa'ya aykırı. Bu nedenle kabul edilemez'' şeklinde düşüncelerini dile getirdi. KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul ise konuşmasında, siyasi partileri ve sivil toplum kuruluşlarını yasaya karşı çıkmak için çağırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber