Türkiye'de 370 kişiye 1 polis düşüyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2007 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zor koşullar altında çalışan polislerin Türkiye'deki sayısı yetersiz. Ülkemizde her 370 kişiye bir polisin düştüğü belirtiliyor.

Toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanmasında önemli roller üstlenen polis, fazla mesaiden dertli. Polis sayısındaki yetersizlik, emniyet çalışanların stres dolu görev yapmalarına neden oluyor.

Yaklaşık 70 milyon bir nüfusa sahip Türkiye'de Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bünyesinde yaklaşık 190 bin polis bulunuyor. Türkiye'de her 370 kişiye bir polis düşüyor. Polis görevini yaparken en büyük desteği ise vatandaştan alıyor.

"Toplum Destekli Polis" projesi sayesinde vatandaş polis işbirliği arttı. Bu kapsamda Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kaçkaç, yankesicilik ve hırsızlık gibi asayiş olaylarına karşı oluşturulan 'Güven Timleri' etkin rol oynuyor. 155 Polis İmdat'a gelen ihbar sayıları geçen yıla göre yüzde 85 oranında artış gösterdi.

Suçluların ihbar edilmedikleri ortamlarda daha çok suç işlediklerine dikkat çeken emniyet yetkilileri, toplumda sağlıklı bir ihbar mekanizmasının oluşturulmasıyla suçluların kimlikleri ve suç faaliyetlerinin deşifre edilerek suç işlemelerinin önüne geçilebileceğini belirtiyor.

İhbarda bulunmanın ispiyonculuk olarak görülmesinin yanlış olduğunu vurgulayan emniyet yetkilileri, bunun bir vatandaşlık görevi olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber