Yazıcıoğlu: Banka promosyonları emeklilere de ödensin

Haber Giriş : 04 Aralık 2007 15:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, personel maaşlarının yatırıldığı bankaların promosyonlarının çalışanlara ödendiği gibi emeklilere de ödenmesi gerektiğini kaydederek, ?Emekliler maaşlarını ekmek büfesinden mi alıyor? dedi.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, bugün parti genel merkezinde Emekli Bir-Sen Genel Başkanı İsrail Odabaş ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti. Yazıcıoğlu, Türkiye'de emeklilerin zor şartlar altında yaşadığını belirterek, ?Devlet asgari geçim araştırması yapıyor.1000 YTL'nin üzerinde bir parayla asgari geçim sağlanabileceğini belirtiyor ama vatandaşına sadece karnını doyurabileceği 600-700 YTL maaş ödüyor. Bunun adına da emeklilik diyor? dedi. Personel maaşlarının yatırıldığı bankaların promosyonlarının çalışanlara ödendiği gibi emeklilere de ödenmesi gerektiğini vurgulayan Yazıcıoğlu, Çalışma Bakanlığı'na mektup gönderen bir öğretim üyesine, ?Emekli aylığı ödenmesi konusunda birden fazla banka ile çalışıldığı ve emeklilerin talep etmeleri halinde banka değişikliği yapıldığı belirtilerek, promosyon uygalaması ile ilgili herhangi bir işlem yapman mümkün olmadığı? yönünde bir cevap alındığını anlattı.

Bağ-Kur'luların sıkıntılarına da değinen Yazıcıoğlu, primin bir gün gecikmesi halinde faiz uygulandığını ve sağlık hizmetlerinden faydalanılamadığını belirtti. Yazıcıoğlu, ?Hizmet veremiyorsan faiz işletme, faiz işletiyorsan hizmet vereceksin? diye konuştu.

Emekli Bir-Sen Genel Başkanı İsrail Odabaş ise, emeklilerin sendika kurbilmesine yönelik bir kanun bulunmadığını belirterek, hukuki boşluğun giderilmesi için biran önce kanuni düzenleme yapılması gerektiğini vurguladı. Odabaş, Yazıcıoğlu'dan bu konuda destek istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber