Vali yardımcısının unvanına iptal

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Aralık 2007 17:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA Vali Yardımcısı Mehmet Demir'in 1'inci sınıf Mülki İdare Amirlik unvanı iptal edildi.

Resmi Gazete'de yayınlanan İçişleri Bakanlığı kurul kararına göre, aralarında vali yardımcısı ve kaymakamların da bulunduğu 107 bürokrat 1'inci Sınıf Mülki İdare Amirliği'ne yükseltildi. Bu arada, 29 Aralık 2006'da 1'inci Sınıf Mülki İdare Amirliği'ne yükseltilen Adana Vali Yardımcısı Mehmet Demir'in bu unvanı da iptal edildi.

Mehmet Demir, 2006'da Mersin Vali Vekili görevini yürütürken ?İhaleye fesat karıştırmak' suçundan Mersin 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5 yıl hapis cezasına çarptırılmış, ancak, karar Yargıtay tarafından bozulmuştu. Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi konuyla ilgili 23 Ağustos 2007 tarihli kararında, Demir'in ihaleye fesat karıştırmaktan değil, görevi ihmalden yargılanması gerektiğini belirtti.

DEMİR, KARARA İTİRAZ EDECEK

Adana Vali Yardımcısı Mehmet Demir ise davanın Yargıtay'ın gerekçeli bozma kararı dikkate alınarak Mersin 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 31 Aralık 2007 tarihinde tekrar görüleceğini söyledi. Demir, İçişleri Bakanlığı'nın aldığı unvan iptali kararı hakkında, ?Bu karara bir ay içinde itiraz hakkım var ve bu hakkımı kullanacağım. Nihai kararı ise Bakanlık 60 gün içinde verecek. Ayrıca konuyla ilgili yargıya gitme hakkım da saklı'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber