Okul Müdürü'ne 'bayrak sopası ile' dayak suçlaması

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Aralık 2007 12:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

TRABZON'un Köprübaşı İlçesi'ndeki Merkez İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören 11 yaşındaki Yasin Onurhan Avcı'nın ailesi, çocuklarının okul müdürü Ali Aydın tarafından bayrak sopasıyla dövüldüğünü iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Müdür Ali Aydın ise ?Dövmedim. Bayrağı sopasına sararken Yasin'in koluna çarptı'' dedi.

Köprübaşı İlköğretim Okulu 5'inci sınıf öğrencisi Yasin Onurhan Avcı, yaklaşık 20 gün önce annesi Fatma Avcı'ya, Müdür Ali Aydın tarafından okul bahçesinde bayrak sopasıyla dövüldüğünü ve sol kolunun ağrıdığını söyledi. Annesi tarafından hastaneye götürülen Yasin, kolunun filmini inceleyen doktor tarafından önemli bir durumu olmadığı belirtilerek eve gönderildi. Ancak birkaç gün önce ders sırasında kolunda dayanılmaz ağrı oluşunca öğretmenleri küçük çocuğu tekrar doktora götürdü. Çekilen filmde kolunda çatlak olduğu belirlenen Yasin'e ?20 gün iş göremez' raporu verildi ve kolu alçıya alındı.

Bunun üzerine ailesi, Sürmene Cumhuriyet Savcılığı'na giderek okul Müdürü Ali Aydın hakkında suç duyurusunda bulundu. Baba Mehmet Avcı, soruşturmanın seyrine göre oğlunu ilk muayenesinde eve gönderen doktor hakkında da suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Savcılığa çağırılan okul Müdürü Ali Aydın'ın da ifadesi alındı.

?KARDEŞİMİN OĞLUNU DÖVMÜŞTÜ'

Zonguldak'ta işçi olarak çalışan baba Mehmet Avcı, oğlunun daha önce de müdür tarafından dövüldüğünü öne sürerek, ?Müdür Ali Aydın'ın dayak konusundaki vukuatları çok. Kendisiyle 10 yıl önce kardeşimin oğlunu dövdüğü gerekçesiyle tartışmıştım. Daha sonra komşumuz olduğu için barıştık. Ali hocayı kaç defa uyardım. En sonunda bayrak sopasıyla oğlumu dövmüş, sol kolunu çatlatmış. Hakkında suç duyurusunda bulundum. Sadece müdürü değil, Köprübaşı Devlet Hastanesi'nde, oğlumun kolunda birşey olmadığını söyleyen doktoru da şikayet edeceğim. Ben ilçe dışında çalıştığım için oğlumun kolunun ağrıdığını bilmiyordum. Eşim de anlamamış. Okulda ağrıları artınca öğretmeni doktora götürdü. Sol kolunda çatlak olduğu, müdahale edilmediği için iltihaplanmaya başladığı söylendi. 20 günlük rapor verildi. Ben de şikayetçi oldum'' dedi. Mehmet Avcı, olayın ardından Ali Aydın'ın kendisini aradığını söyleyerek, ?Bana, ?Evet ben suçluyum. Hata ettim ama komşuyuz. Bunu büyütmeyelim' dedi'' iddiasında bulundu.

?AİLE YALAN KONUŞUYOR'

Öğrencisi Yasin Avcı'yı dövdüğü iddia edilen Köprübaşı Merkez İlköğretim Okulu Müdürü Ali Aydın ise iddiaların tümünü yalanlayarak aileyi suçladı. Müdür Aydın, ?Ben Yasin Avcı'yı dövmedim. Sopa elimdeydi, bayrağı üzerine sararken döndüm ve Yasin'in koluna çarptı. Neden böyle bir şey ortaya atıldığını anlamadım. Daha önce de Yasin'i dövdüğüm yalandır. Hiç dövmedim. Arasıra kulak çektiğimiz oluyor. Siz olsanız siz de çekersiniz. Suçlamaları kabul etmiyorum, hepsi yalan'' dedi.

?BENİ DÖVDÜNÜZ'

Okul Müdürü Ali Aydın, öğrencisini dövdüğü hakkındaki iddiaları araştıran DHA muhabiriyle görüştüğü sırada Yasin Avcı'yı odasına çağırdı. 11 yaşındaki Yasin Avcı, ''Hocam beni dövdünüz. Geçen sene de sopayla dövmüştünüz. Ben yalan konuşmuyorum'' dedi. Daha sonra olayı anlatan Yasin, ?Ben sırada duruyordum. Herkes öğretmene ?Günaydın' demişti. Ben de dedim. Bu sırada biraz gürültü oldu. Ali öğretmen de elindeki bayrak sopasıyla bana vurdu'' diye konuştu.

Bu arada iddialar üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de inceleme başlattığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber