Milletvekillerinin ?terbiyesiz' tartışması

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Aralık 2007 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti'li Halide İncekara ?Bize şımarık diyen milletvekillerinin çocuklarının arkadaşlarına nasıl davrandığını merak ediyorum'' deyince, MHP Grup Başkanvekili Şandır ?Yalnız şımarık değil, terbiyesiz olduğunu ifade etmek istiyorum'' karşılığı verdi.

TBMM Genel Kurulu'nda, bütçe görüşmeleri sırasında ?şımarık'' ve ?terbiyesiz'' tartışması yaşandı. AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara'nın, muhalefetin kendileri için söylediği ?şımarık'' sözüne karşılık vermesiyle başlayan tartışma gerilimi yükseltti.

Haberin devamı Bütçe görüşmelerinde söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara, Meclis çatısı altındaki konuşma üslubuyla hiçbir anne ve babanın, çocuğun eğitimine katkı sağlanamayacağını savundu. Çocukların zamanının yüzde 64'ünün televizyon karşısında geçtiğini, her 5 çocuktan 1'inin odasında televizyon bulunduğunu veya televizyon karşısında uyuduğunu kaydeden İncekara, çocukların yüzde 82'sinin ise izleyeceği programlara kendisinin karar verdiğini anlattı.

İNCEKARA: AİLE REİSİ BABAYA KÖPEK ROLÜ VERİLMİŞ

Türk aile yapısına aykırı yayınların durdurulmasına ilişkin süreçte, RTÜK tarafından kesilen cezaların yargıya taşındığını, yargının ise bilirkişi tayin ettiğini belirten İncekara, ?Aile reisi babaya, bir dizide köpek rolü verilmiş. Bizim ve RTÜK'ün ?Aile yapımıza uymaz' dediğine, bilirkişiler ?Uyar' diyor. RTÜK yetkilerinin daha hızlı ve etkin kullanılması konusunda yasal düzenleme yapılmalıdır, yetkileri artırılmalıdır'' dedi.

KORKMAZ: ALDIĞINIZ OY SİZİ ŞIMARTMASIN

Halide İncekara, MHP Isparta Milletvekili Süleyman Nevzat Korkmaz'ın, AK Parti'ye yönelik, ?aldığınız oy sizi şımartmasın'' sözlerine değindi. Televizyon başında 8 yaşındaki kızının televizyondan kendilerini izlediğini, birçok milletvekilinin çocuğunun da izleyebileceğini belirterek, şunları söyledi:

İNCEKARA: ÇOCUĞUNUZU MERAK EDİYORUM

?Burada ?şımarık' diyen milletvekillerin çocuklarının, arkadaşlarına nasıl davrandığını merak ediyorum. Cumhurbaşkanlığına aday olduğu için yumruklananları unutmadık. Milletin, oylarıyla verdiği şımarıklıkla gurur duyarım. Seçim öncesinde bir partinin kasasından televizyonlara para aktardığına şahit olmadık mı? Atatürk'ün bıraktığı mirasa rağmen TDK ve TTK'ya para vermeyerek mahkemelerde süründüren siz değil misiniz? Seçimlerde, sokaktaki işbirliğinin Meclise de taşındığını görüyorum. Aralarında metinleri bölüşmüşler, CHP'ye iftira, MHP'ye hakaret etme düşmüş. Buradaki üslubunuzu yakıştıramıyorum. Keşke özür dileme şansına sahip olsaydınız.''

ŞANDIR: YALNIZ ŞIMARIK DEĞİL, TERBİYESİZ

İncekara'nın sözlerine karşı, CHP, MHP ve DTP'li milletvekilleri, masalara yumruklarını vurarak tepki gösterdi.

MHP'li Şandır MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, İncekara'ya yönelik olarak ?Yalnız şımarık değil, terbiyesiz olduğunu ifade etmek istiyorum'' diyerek, söz almak istedi ve İncekara'nın konuşmalarını kınadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber