Meteorolojiden yeni bir yağışlı hava uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2007 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü devam eden yağışlara ilave olarak cumartesi günü akşam saatlerinden itibaren yurdun güney ve batı kesimlerinin yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceğini bildirdi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yağışlı hava bugün yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde etkili olmaya devam edecek.

Açıklamaya göre, son 48 saat içerisinde Alanya'da 164, Finike'de 119, Antalya merkezde 103, Seydişehir'de 93, Beyşehir'de 80, Anamur'da, Ayvalık'ta 76, Dikili'de 75, Mersin'de 59, Balıkesir'de 58, Isparta'da, Dalaman'da 55, Silifke'de 54, Adana'da, Manisa'da 53, Bursa'da 47, Bodrum'da 44, Edirne'de 43, Edremit'te 43, Afyon'da 41, Kırklareli'de 33 kilogram yağış kaydedildi.

Yağışların yarın kuzey ve doğu bölgelerde aralıklarla devam etmesi, Cumartesi günü ise akşam saatlerinden itibaren yurdun güney ve batı kesimlerinin Orta Akdeniz üzerinden gelecek yeni bir yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor.

Cumartesi günü Kıyı Ege ve Akdeniz kıyılarında başlayacak yağışların, Pazar günü Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı ile akşam saatlerinden itibaren, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in İç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da görüleceği tahmin ediliyor.

Açıklamada, özellikle Akdeniz bölgesinde son günlerde meydana gelen yağışların toprağı doyma noktasına getirmesi nedeniyle pazar günü beklenen etkili yağışlara bağlı olarak bölgede sel, su baskını ve taşkınların yaşanabileceğine işaret edilerek, ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber