Sözleşmeli sağlık personelinin 2008 yılı hizmet sözleşmeleri yenilenecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Aralık 2007 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SÖZLEŞMELİ PERSONEL
2008 YILI SÖZLEŞME YENİLEME İŞLEMLERİ

" 4924 sayılı kanuna tabi sözleşmeli personelin 2008 yılı sözleşme yenileme işlemleri il sağlık müdürlüğü çkys kullanıcıları tarafından yapılacaktır.

" Sağlık ocağı, sağlık evi, acil sağlık hizmetleri istasyonu gibi birimlerimizde çalışan (hastanelere entegre istasyonlar hariç) 4/B sözleşmeli personelin 2008 yılı sözleşme yenileme işlemleri il sağlık müdürlüğü çkys kullanıcıları tarafından yapılacaktır.

" Devlet hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri, dal hastaneleri, ağız ve diş sağlığı merkezleri ile hastanelere entegre acil sağlık hizmetleri istasyonları gibi birimlerimizde çalışan 4/b sözleşmeli personelin sözleşme yenileme işlemleri bu birimlerin çkys kullanıcıları tarafından yapılacaktır.

--- --- ÇKYS/İKYS İŞLEMLERİ --- ---

" Öncelikle, çkys/ikys --sicil --yazılım uyarlama-- hastane ve sağlık grup başkanlığı imza tanımlama ekranından imza yetkililerinin doğru tanımlanmış olduğunu kontrol ediniz. Eğer imza yetkilileri tanımlanmamış ise hizmet sözleşmesini imzalayacak yetkili amir bilgileri sözleşmeye yansımayacak veya yanlış yansıyacaktır.
" Çkys/ikys ---sözleşmeli personel işlemleri menüsünden "2008 yılı sözleşme yenileme" alt menüsünü açınız.
" Sorgu butonuna bastığınızda, ilgili birimde çalışan ve çkys kullanıcısının işlem yapmaya yetkili olduğu tüm sözleşmeli personel teşkilatlarıyla birlikte ekranda görünecektir.
" Sözleşmesini yenileyeceğiniz personeli seçerek "sözleşme yenile" butonuna basınız. Sözleşme metni ekrana gelecektir.
" Sözleşmenin çıktısını alarak gerekli kontrolleri yaptıktan sonra imza işlemlerini tamamlayınız.
" Sözleşmelerde imza tarihi kısmı boş olarak çıkacaktır. Bu nedenle sözleşme imzalayan personel ve yetkili amir tarafından imza tarihi yazılacaktır.
" "2008 yılı sözleşme yenileme" alt menüsünde sorgulama yaptığınızda ekranda o birimde çalışan tüm sözleşmeli personelin kayıtları göründüğünden, dilerseniz sorgu moduyla ekranı temizleyip, sadece belirli isimleri (il sağlık müdürlüğü kullanıcısı iseniz seçeceğiniz herhangi bir birimin kodunu yazarak o birimde çalışanları) sorgu yapmak suretiyle ekrana getirebilir, sözleşme yenileme işlemi yapabilirsiniz.
" Sözleşme dökümü alınan her personelin sicil kaydına sistem tarafından otomatik olarak 2008 yılında sözleşmesinin yenilendiğine dair kayıt eklenecektir.
" Bu nedenle çalışan tüm personelinizin hizmet sözleşmesi yenileme işlemini mutlaka yapınız. Bu menünün 31 aralık 2007 tarihinden sonra kullanılamayacağını unutmayınız.
" Hizmet sözleşmesi yenilendiği halde, 2008 yılında göreve devam etmek istemediği için sözleşmeyi imzalamak istemeyenlerin 31 aralık 2007 mesai bitimi itibariyle kurumlarıyla ilişiklerinin kesilmesi gerektiğinden, bu kişiler için 1 ocak 2008 tarihinde istifa işlemi yapmayı unutmayınız. Bu şekilde istifa işlemi yaptığınız personel hakkında bakanlığa yazılı olarak bilgi veriniz.

Ayrıntılı bilgi için:
4924 sayılı kanuna tabi sözleşmeli personel: 0312 585 17 83 - 585 18 36
4/b sözleşmeli personel: 0312 585 17 80 - 585 17 81

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber